середа, 11 січня 2012 20:00

"Клан Путіна" посів перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу

"Клан Путіна" посів перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу

Російський прем"єр, екс-президент і кандидат у президенти Росії Володимир Путін за час свого перебування при владі створив імперію вартістю 130 млрд доларів. Про це пишуть британська газета "The Sunday Times" і чеська "Lidov? noviny".

Остання віддала так званому "клану Путіна" перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу. За даними видань, статок російського прем'єра і його рідних перевищує 130 млрд доларів, що на 56 млрд більше активів офіційного лідера рейтингу журналу Forbes мексиканського магната Карлоса Слім Елу - власника комунікаційної індустрії загальною вартістю в 74 млрд доларів.

Окремо зазначається, що компанії, які є власністю "клану" не належать державі, але голос Путіна є вирішальним як в адміністративних, так і у фінансових питаннях.

Видання додають, що Путін протягом усього свого перебування при владі успішно поєднував політичну діяльність із підприємницькою. Він зумів створити фінансову імперію, до управління якою привернув велику частину родичів і друзів. У сімейну справу входять племінники Путіна Михайло Путін і Михайло Шеломов, дружина Володимира Путіна Людмила, його брат Ігор, кожен з яких має безпосереднє відношення до великих фінансових структур (досить згадати хоча б банк "Росія").

Чеське джерело підкреслює, що всі родичі Путіна процвітають у всьому, що б не зробили. За словами видань, однією з причин рішення Путіна знов балотуватися в президенти стало його прагнення зберегти контроль над створеною ним імперією, що дозволяє також диктувати свої умови найбільшим ЗМІ, незалежно від того, належать вони державі або приватним особам.

Зараз ви читаєте новину «"Клан Путіна" посів перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

257

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути