неділя, 21 лютого 2016 14:05

Київські супермаркети розпродують російські жуйки, мило і шампуні
5

Фото: надані Юлією Толстянковою

У столичних магазинах знижують ціни на російські товари. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Юлія Толстянкова, яка бойкотує російські продукти та косметику.

"Народний бойкот є ефективним. Російські товари повільними темпами, та все ж зникають із полиць наших супермаркетів. Усім знайомим кажу, що купувати російську техніку, бензин, шоколад, каву і шампуні – це не поважати себе, - говорить Юлія. – Надіялася, що вже цього року з полиць магазинів зникнуть російське пиво, кава і дитячі каші. Але товару досі дуже багато. Деякий із них маскують під український чи європейський".

За словами Юлії, протягом січня-лютого чимало російських товарів розпродували за акційними цінами.

"У магазинах косметики на 20-40 відсотків спустили ціни на російські шампуні, мило і фарбу для волосся, - розповідає Толстянкова. – Чимало супермаркетів вдаються до акцій 1+1=3, аби збути залежаний російський товар. За дві одиниці товару обіцяють третій безкоштовно або за 1 копійку".

У кількох столичних супермаркетах спустили ціни на російські жуйки та цукерки, подешевшали шоколадні батончики Milky Way, Snickers, Twix і чипси Lay's, які виготовляють у Росії.

"Досі не всі супермаркети маркують російські продукти, - каже Юлія. – Якщо раніше люди уважно вичитували виробника, то тепер шукають товари із найнижчою ціною, бо кожен хоче зекономити".

На складах залежується чимало продукції, яка була завезена з Росії. Про це розповідає киянка Олександра, яка працює касиром в одному зі столичних супермаркетів.

"Адміністратор щотижня спускає ціни на певну групу товарів із Росії, - говорить Олександра. – Недавно на третину подешевшали креми "Чистая линия" і "Невская косметика". 14 лютого спустили ціни на шампуні Gliss Kur і Garnier. Товар продовжують маркувати, тому покупці не так активно його купують, як інший акційний. Багатьом продуктам з Росії знаходимо замінники. Наприклад, завозимо польські жуйки і чіпси".

Нагадаємо, що з 10 січня в Україну заборонено ввозити російські товари. Згідно з постановою уряду, заборона діятиме до 5 серпня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Київські супермаркети розпродують російські жуйки, мило і шампуні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути