четвер, 28 березня 2013 23:45

Київська область у бойовій готовності до паводку

Київська область у бойовій готовності до паводку
Фото: blackbook.com.ua

У Київській області проводиться комплекс робіт, який дозволить зустріти весняну повінь у повній готовності, - адже з перших чисел квітня очікується потепління до +10, котре спричинить за собою різке танення снігу. Про це сказав на прес-конференції голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, повідомили УКРІНФОРМу в прес-службі ОДА.

"На Київщині створено обласний оперативний штаб з координації дій щодо забезпечення пропуску весняної повені, льодоходу та паводків, налагоджено цілодобове чергування посадових осіб. Проводиться постійний моніторинг гідрологічної обстановки на водосховищах та річках з метою своєчасної протидії підтоплень населених пунктів. Уточнено карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій", - заявив Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніг розстане до середини квітня

Голова ОДА також зазначив, що гідротехнічні споруди Київської ГЕС працюють у нормальному режимі, відповідають вимогам проекту і технічним умовам. Сьогодні перед керівництвом області стоїть завдання мінімізувати можливі негативні наслідки повені. Тому підприємства Київводоресурсів знаходяться в повній бойовій готовності, хоча, як стверджують в Укргідрометцентрі, з перших чисел квітня очікується підвищення температури повітря до 10 градусів тепла, яке потягне за собою різке танення снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КМДА обіцяють контролювати паводок у столиці

На Київщині вже відкриті шлюзи меліоративних каналів для вільного пропуску води, а біля гідроспоруд проводиться колка льоду. Крім цього створено 130 аварійних бригад, до складу яких увійшли 107 працівників. За ними закріплені 172 одиниці механізмів та автотранспорту, 13 одиниць плавзасобів, 175 пересувних насосних станцій. Створено два мобільних загони на базі будівельних водогосподарських організацій, які забезпечені відповідною важкою землерийною технікою і автотранспортом.

Зараз ви читаєте новину «Київська область у бойовій готовності до паводку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути