понеділок, 18 березня 2013 14:46

Чернігівщина місцями пішла під воду через весняний паводок
8

Фото: Фото: ДСНС

На Чернігівщині підтопило окремі території в деяких населених пунктах. Причина цьому — дощі, танення снігів та неспроможність водовідвідних каналів справитися з водою, що прибувала.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС у Чернігівській області.

"15 березня о 14:45 надійшло повідомлення про те, що у селі Киїнка Чернігівського району підтопило кілька домогосподарств. До місця події прибуло відділення рятувальників. Обстеживши місцевість, вони з'ясували, що забилися водовідвідні канали: у них утворилися шматки криги. Саме вони перешкоджали нормальному пропуску талої води до річки Білоус. Рятувальники розрізали лід та забезпечили відтік води", - розповів речник Держслужби з надзвичайних ситуацій Андрій Хожаїнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеція пішла під воду: найсильніша повінь за 50 років

За його словами, протягом доби підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за допомогою спецтехніки відкачували воду з 3-х підтоплених подвір'їв і одного підвалу в селищах Любеч, Ріпки та Короп.

"А у Чернігові рятувальники відкачували воду з полігоні твердих побутових відходів, де була загроза виходу забрудненої води за межі обвідних каналів", - сказав Хожаїнов, додавши що поки що збитки від паводку не вдалося підрахувати.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівщина місцями пішла під воду через весняний паводок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути