четвер, 18 лютого 2010 11:01

Київ навесні може затопити через забиті стоки

Київ навесні може затопити через забиті стоки
Через потоп, який може статися у зв"язку з весняним потеплінням, постраждають усі райони Києва. Сніг, який не вивозять з доріг і тротуарів, почне танути, а стоки будуть не в змозі впоратися, повідомляє "Сегодня".

"Стоки, які повинні пропускати воду з вулиць, забиті до межі. У гратах - гілки дерев, сміття, тепер ще й лід! Коли сніг почне танути, вода просто стане на вулицях Києва, столиця перетвориться на справжнє озеро!", - обурюється начальник відділу соцзабезпечення "Київводоканалу" Федір Судніцин.

У "Київавтодорі" запевняють, що зараз саме займаються очищенням зливостоків: "Чистили їх ще восени, але зараз вони забилися льодом, потрібно працювати знову. Якщо весна прийде до нас поступово, сніг танутиме повільно і потоків на вулицях не буде. Але якщо різко потеплішає, провідності стоків просто не вистачить. Це як кран у раковині - відкрив його на повну потужність, і вода не встигає стікати", - пояснює глава корпорації Георгій Глінський.

Як пише видання, проблема ще і в тому, що зі стоками може виникнути аналогічна ситуація, що й зі снігом. Нагадаємо, в Київавтодорі резонно стверджували, що їх парафія - виключно траси, а ось дворами і маленькими вулицями повинні займатися ЖЕКи.

"У нас на балансі 700 км. доріг разом зі стоками, решта - 1700 км. - на ЖЕКах", - говорить Глінський.

У ЖЕКах цьому твердженню здивовані. "З якого дива ми будемо стоками займатися? Ми тільки двори обслуговуємо", - сказали в одному з ЖЕКів Дніпровського району.

Аналогічну відповідь журналісти отримали в Оболонському і Дарницькому. "Це наша вічна проблема, ніхто не може вирішити, що кому належить", - говорить Федір Судніцин.

Заспокоїти киян може хіба що прогноз погоди. Щоб сніг почав швидко танути, впродовж двох-трьох діб повинна встановитися плюсова температура. Але, за даними Гідрометцентру, найближчим часом різкого потепління не буде. Температура підвищиться до +2 °С наприкінці тижня, але потім знову похолоднішає. За прогнозами, остаточно потеплішає не раніше середини березня.

Кияни ж уже запасаються гумовими чобітьми. Як розповіли в інтернет-магазині, де продають різноколірне взуття з гуми, за останній тиждень у них купили 10 пар, хоча раніше брали 2-3 на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Київ навесні може затопити через забиті стоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути