вівторок, 26 травня 2015 13:42

Кияни "анексували" територію посольства РФ для пікніка
11

Фото: pravda.com.ua

Жителі Подолу розбили громадський сад на території російського посольства.

Ще два тижні тому на невеликому майданчику біля Контрактової площі, яка знаходиться в оренді посольства Російської Федерації, був досить потворний, засмічений пустир, в куточку якого мешкали безпритульні місцеві жителі, - пише "Українська правда"

Тепер тут доглянутий газон, ящики, в яких вирощуються квіти й овочі, і піддони-табурети, на яких можна відпочити, а біля місця з'явилася назва - "Самосад".

У ці вихідні "Самосад" обзавівся навіть невеликою сценою, збитої з дерев'яних дощок командою ентузіастів з групи Pylorama.

Над сценою майорить український прапор - на випадок, якщо хтось раптом засумнівається у причетності російського посольства до місця. До слова, у відомства ніхто не питав дозволу на те, щоб організувати на пустирі сад. Місцеві активісти окупували територію за принципом сквотингу, порахувавши, що краще зробити те, що хочеться, а вже потім, якщо доведеться, займатися юридичними питаннями.

"Самосад" виник з ініціативи жителів Подолу, об'єднаних у Фейсбук-ком'юніті "Подоляночка". На початку весни фотограф Ольга Закревська і громадський активіст Павло Калюк кинули в групі клич, мовляв, давайте створимо своїми руками приємне публічне місце, де можна буде влітку відпочивати і вирощувати квіти, зелень і овочі.

Ініціативу місцеві жителі підтримали, і незабаром ініціатори почали отримувати від знайомих і незнайомих людей дерев'яні ящики, мішки з землею і насіння для майбутнього саду.

"Після Майдану ми стали в основному займатися допомогою армії, патрулювання району закінчили, - розповідає активістка "Громадської варти "Тетяна. - А якось у сквері Сагайдачного розпочався страйк - люди протестували проти установки фонтану. Так і познайомилися з "Подоляночкою". У нас душа болить за Подільський район, так що підтримуємо будь-яку активність. Ось навіть якщо будинок треба відреставрувати для загальної справи, - відреставруємо, допоможемо".

Зараз ви читаєте новину «Кияни "анексували" територію посольства РФ для пікніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути