пʼятниця, 15 липня 2011 19:36

Китайці збирають армію бойових хакерів

Китайці збирають армію бойових хакерів

Китай офіційно оголосив про створення кіберпідрозділу, яке увійде до складу Народно-визвольної армії. На створення так званої "синьої онлайн-армії" витрачено більше півтора мільйонів доларів. Вона буде розміщена на півдні країни, в місті Гуанчжоу.

Раніше країни Заходу неодноразово звинувачували Китай в організації хакерських нападів. Одним з найгучніших скандалів стала торішня атака на сервери Google. Тому багато експертів вважають, що в КНР просто вирішили легалізувати фактично давно існуючий армійський підрозділ хакерів.

Проте, у китайському Міноборони стверджують, що головна мета кіберарміі - не напад, а захист країни від онлайн-атак зловмисників.

Як відомо, кібер-атаки можуть принести істотну шкоду. Нещодавно група хакерів Lulz Security зламала сайт американського Сенату. Як підтвердження своїх дій зловмисники опублікували в інтернеті один з сенатських документів, призначених суто для службового користування

Зараз ви читаєте новину «Китайці збирають армію бойових хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути