Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2012 13:23

Китайці готували рис зі свининою та банани в цукрі для тернополян
5

Фото: Фото: Олена ДЗІК

Учора в Тернополі уперше відбувся вечір китайської культури.

Спеціально запрошені шестеро стажерів із Китаю знайомили тернополян із культурою та традиціями своєї держави. Вони організували виставку ієрогліфів та пригощали власноруч приготованими стравами – гострим рисом зі свининою та бананами в цукрі. Крім того, зварили справжнього китайського чаю, співали, танцювали та показали відео про свою країну. Як розповіла Gazeta.ua керівник проекту Ірина Пшедніцька, метою заходу було розвіяти стереотипи щодо китайців та зблизити нашу і їхню культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці "били" подушками своїх начальників і вчителів, щоб зняти стрес

"Наші люди дивно реагують на іноземців. Коли чують про китайців, переважно сміються, сприймають їх несерйозно. Але ця культура – одна із найдавніших у світі. Просто про неї у нас мало відомо. Ми зробили перший крок -- попросили наших стажерів намалювати 15 малюнків із ієрогліфами. Вони з радістю погодилися".

На стінах бару, де проходила вечірка, розвісили слова китайською та українською мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці побудували 30-поверховий готель за 15 діб

"Коли вибирали, що писати, подумали про найпростіші слова, які будуть близькі й зрозумілі людям. Написали, зокрема, Тернопіль, Київ, Україна, Пекін, Китай. Крім того, наші гості привезли справжніх китайських ліхтариків. Їх ми будемо запускати в Тернополі напередодні Дня святого Валентина, 13 лютого".

Стажерка із Китаю 20-річна Есун розповіла Gazeta.ua, що вперше відвідує не тільки Тернопіль, а й Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці побудували копії світових визначних пам'яток у себе в селі

"Я живу в місті неподалік Гонконгу. У нас люди постійно кудись поспішають, дуже шумно. А в Тернополі виникає враження, що всі просто насолоджуються життям. Можна повільно йти вулицею, слухати музику  – і тебе ніхто не штовхне, не скаже грубого слова. Люди у вас дуже ввічливі і стараються допомогти. Єдине, що заважає – мовний бар'єр. Дивно, що українці не знають англійської мови. Особливо старші люди – дуже мило усміхаються, але не розуміють, коли щось у них запитуєш. А ще дуже здивували ваші повільні поїзди. Наші потяги курсують зі швидкістю 400 км на годину".

Зараз ви читаєте новину «Китайці готували рис зі свининою та банани в цукрі для тернополян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути