середа, 10 березня 2010 19:00

Кількість жертв різанини в Нігерії скоротилася вп"ятеро

Кількість жертв різанини в Нігерії скоротилася вп"ятеро

Кількість жертв міжрелігійних зіткнень в нігерійському штаті Плато скоротилася до 109 осіб, повідомив комісар поліції регіону Ікечукву Адубу. Раніше місцева влада повідомляла про не менш ніж 500 загиблих, більшість з яких - жінки і діти.

Комісар поліції повідомив також, що звинувачення в змові і навмисних убивствах найближчим часом будуть пред"явлені 49 учасникам погромів. Всі вони вже зізналися в участі в акті помсти. Раніше повідомлялося, що сили безпеки затримали на місці погромів 95 осіб.

Напад на три села християн-хліборобів народності бером стався 7 березня. Кілька десятків молодих людей, озброєних вогнепальною зброєю і мачете, вбивали всіх, хто не встиг втекти. Нападники були представниками народності фульбе, яка сповідує іслам. Приводом для погромів стала крадіжка великої рогатої худоби, повідомили місцеві жителі.

Недільні погроми відбулися в місцевості неподалік від міста Джос, столиці штату Плато. Цей регіон перебуває в центрі 150-мільйонної Нігерії. Населення північної частини цієї країни традиційно сповідує іслам, південної - християнство, разом із стародавніми африканськими культами.

Конфлікти між хліборобами-християнами і скотарями-мусульманами виникають тут регулярно. Іноді вони набувають масового характеру. Так, жертвами зіткнень в Джосі та інших населених пунктах провінції Плато в січні 2010 року стали не менше 460 осіб. Усього ж за останні роки лише в місті Джос в результаті конфліктів між представниками фульбе та беромами, загинули кілька тисяч осіб.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв різанини в Нігерії скоротилася вп"ятеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути