субота, 18 січня 2014 23:16

Кількадесят львів'ян у касках і з арматурою прийшли під обласне управління МВС

Сьогодні у Львові вдруге відбулась протестна акція "Козацькі забави". Кількадесят молодиків із формації "Правий сектор" з арматурою ходили до обласного управління МВС.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, активісти вибудувались у шеренгу в центрі Львова, на Майдані. Більшість із них була у касках та з арматурами у руках. Керівник групи оголосив, що зараз хлопці йдуть на штурм і наказав колоні рушити.

Маршрут групи пролягав по проспекту Свободи до обласної прокуратури. Там радикалів уже чекали понад 20 міліціонерів та кілька патрульних автомобілів. Правоохоронці стали по всій довжині будинку прокуратури.

Активісти вибудувались перед головним входом у будівлю, покричали "Слава Україні", "Разом і до перемоги", "Один за всіх і всі за одного", а потім поаплодували прокурорам і пішли до Галицького райвідділу міліції.

"Ці аплодисменти висловлюють "повагу" роботі наших правоохоронців, - розповів учасник акції Максим. – Так ми висловлюємо своє "захоплення" тим, що жоден з працівників прокуратури не висловив своєї позиції щодо злочинних законів, прийнятих у Раді. Це аплодисменти, які показують, що ми ще готові пробачити їм те, що вони робили до цього, якщо вони приймуть сторону протестувальників. Але арматура у руках – пояснення того, що у разі прийняття сторони злочинців і узурпаторів їх чекатиме гнів народу, який висловлюється саме через арматуру".

Біля райвідділу на активістів ніхто не звернув уваги. Хлопці також кілька разів прокричали гасла, поаплодували й пішли до обласного управління Міністерства внутрішніх справ України.

Там активістів спершу зустріли невідомі люди у цивільному й попросили заховати холодну зброю й не провокувати конфліктну ситуацію. Коли молодики запевнили, що сьогодні вони з мирними намірами, їм побажали успіху.

Під самим управлінням уже чекав начальник міської міліції Сергій Зюбаненко та кілька міліціонерів. Їм хлопці теж поаплодували й пішли назад на Майдан.

"Ми нагадали начальнику обласної міліції Рудяку, що ми тут, ми слідкуємо за його роботою, нам відомо про вчорашні нелегальні обшуки, й ми це засуджуємо. У нього ще є шанс перейти на сторону добра, і саме він може довести, що міліція справді з народом, а не з уродом", - наголосили активісти.

Зараз ви читаєте новину «Кількадесят львів'ян у касках і з арматурою прийшли під обласне управління МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути