вівторок, 23 квітня 2013 18:00

Київщина лишилася без гарячої води: коли включать - невідомо

Київщина лишилася без гарячої води: коли включать - невідомо
Фото: korrespondent.net

НАК "Нафтогаз" відключив подачу газу на всі котельні Київської області. Півтора мільйона людей другий день сидять без гарячої води.

"Гарячої води немає в усій області. Відключили всю область. Газівники не дають газу. Коли включать - не можу сказати. Може скоро, може тільки до наступного опалювального сезону", - заявили в "Вишневе-Теплоенерго".

Співробітники одного з міських ЖЕКів повідомили, що в населеному пункті напередодні були опечатані всі котельні. У райцентрі Бориспіль гарячої води немає не лише у населення, а й у Центральній районній лікарні.

"Нам прийшов лист від Бориспільської філії по експлуатації газового господарства. В ньому повідомляють, що підприємству "Бориспільтепломережа" теплопостачальником "Нафтогаз України" не виділено лімітів на природний газ, згідно договорів. Філія лише виконує вказівку керівництва "Нафтогазу"", - розповів мер Борисполя Анатолій Федорчук.

Мер припустив, що правові підстави відключати жителям Борисполя гарячу воду є - у містян борги — сім мільйонів. Але Федорчук зауважив, що ця оплата міста за газ і гарячу воду найвища по всій області — 78%. Щодо лікарні мер зазначив, що в "Нафтогазі" просто не визначились, по якій ціні продавати блакитне паливо.

"У "Нафтогазу" є дві ціни на газ. Одна висока, інша нижча. До тих пір, поки на центральному рівні не визначать, по якій ціні його відпускати, подача затримуватиметься. Щойно ми отримаємо ліміти, гарячу воду в лікарню пустять. Завтра маємо говорити на цю тему з губернатором Анатолієм Присяжнюком. Думаю, спільно вирішимо її", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Київщина лишилася без гарячої води: коли включать - невідомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути