середа, 31 жовтня 2012 13:02

У Тернополі відновили газопостачання

У Тернополі відновили газопостачання
Фото: zz.te.ua

Тернополяни знову отримують газ і гарячу воду у повному обсязі. Котельня на вулиці Київській, яка забезпечує теплом третину міста, уже працює.

Як зазначила у коментарі Gazeta.ua прес-секретар мерії Катерина Калуш, ситуацію вдалося виправити завдяки втручанню міліції та прокуратури.

"Газовики перекрили тільки ту котельню, до якої мали доступ – на вулиці Київській. Навіть залишили спеціального працівника, який охороняв пломби. Тернополяни були без газу і теплої води упродовж кількох годин. Та, завдяки оперативним діям влади, газопостачання вдалося відновити. Ще вчора мер Сергій Надал звернувся до міліції і прокуратури, щоб вони розібралися у ситуації, оскільки такі дії були порушенням закону. І після того, як правоохоронці виїхали на місце, усі пломби зняли", - розповіла речниця міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина Тернополя залишилася без тепла і гарячої води

За словами Катерини Калуш, газ відключали, бо Тернопіль не має лімітів газу.

"Газовики пояснили свої дії тим, що Тернопіль не має лімітів газу. Але, по-перше, не тільки наше місто, а й Львів, Івано-Франківськ, теж не мають таких лімітів. По-друге, ця  проблема виникла не тепер, вона триває уже кілька років. Тобто, така ситуація тривала роками. А зараз її вирішили використати у політичних цілях. Не секрет, що Партія регіонів набрала мало голосів у Західній Україні. Ми розцінюємо це як помсту за такі результати виборів", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тернопільських кладовищах бракує місця

У мерії не знають, чи не повториться відключення газу у Тернополі.

"Початок опалювального сезону був на межі зриву. Тоді котельні таки вдалося запустити. Тепер у місті відключили частину газопостачання. Його таки відновили. Ми не знаємо, чи ця ситуація не повториться. Але якщо станеться щось подібне, будемо звертатися за підтримкою до тернополян. Жителі міста мають знати, чому відбуваються такі речі", - наголосила Катерина Калуш.

 

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відновили газопостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути