четвер, 15 листопада 2012 15:11

Жителі Борисполя мерзнуть у помешканнях: влада встановила ліміт на споживання газу

Жителі Борисполя мерзнуть у помешканнях: влада встановила ліміт на споживання газу
Фото: mtrk.com.ua

У місті Бориспіль Київської області відключили опалення і гарячу воду. Вчора "Київоблгаз" відключив подачу газу на 16 із 19 котелень міста. Опалення відключили 14 листопада близько 14.00.

"З першого листопада були регулярні відключення. Вдень вимикали, а вночі вмикали. Нам встановили ліміти на газ. Ми в них не вкладаємось, перебираємо. За перебір платимо не як за газ для населення, а як для підприємств — дорожче", - пояснив мер Анатолій Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни досі мерзнуть у своїх квартирах

Він повідомив, що ліміт газу для міста знизили у 15 разів від необхідного мінімуму. За жовтень борг Борисполя перед "Київоблгазом" склав 1 млн 300 тис. Щоб не перебирати ліміти, в місті змушені третій місяць не вмикати населенню гарячу воду.

"Ми повертаємося до Середньовіччя. Люди обурюються, мені телефонують і на роботу, й додому. Люди гріють воду на газу. Така ситуація в багатьох місцях. Нам обіцяють, що питання має вирішитись - збільшать ліміт газу", - зазначив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бориспіль залишився без опалення і гарячої води, бо погано проголосував за Партію регіонів?

Додав, що директор філії газового господарства "Київоблгаз" надіслав йому лист, мовляв з 10 ранку 15 листопада місто відімкнуть від газу. Поки що газ місту повністю не перекривали.

"Українська правда" повідомляє, що ситуація безпосередньо пов'язана з виборами, оскільки бориспільці погано голосували за партію влади.

 

Зараз ви читаєте новину «Жителі Борисполя мерзнуть у помешканнях: влада встановила ліміт на споживання газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути