четвер, 24 травня 2012 14:20

Через скандал з фуршетом звільнили методистку та усунули декана

Протягом тижня на факультеті психології в університеті Шевченка бунтують студентки-четвертокурсниці 22-річні Катерина Піць і Дар'я Савченко. Вони відмовилися здавати гроші на фуршет для викладачів і оприлюднили списки продуктів, які їм пропонували купити для кафедри.

"Методистка написала список, що студенти мають купити з продуктів і принести на кафедру після захисту бакалаврської роботи, - каже Катерина. - У списку було 12 пунктів із переліком продуктів".

 

Дівчата написали звернення до Леоніда Губерського, ректора університету Шевченка. Вчора о 16 год. її з подругою Дар'єю, деканом і старостою курсу запросили на зустріч у кабінет ректора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти університету ім. Шевченка жаліються на побори

"Я якраз захистилася і поїхала до Губерського, оцінок не дочекалася, - каже Катерина. - Губерський протримав нас у кабінеті півтори години. Говорив із кожним окремо. Староста взяла всю вину на себе. Ректор розсердився, бо йому реально брешуть. Спитав: студентка написала цей список почерком нашої методистки? Декана факультету теж викликали. Він сидів мовчки".

Викладачі кажуть, що ніяких фуршетів їм ніхто не накриває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівського студента за відеозйомку в душовій можуть посадити

"Ми самі приносимо собі обіди або їмо у студентській їдальні, - каже світловолоса викладачка, років 40. - Якщо студенти хочуть віддячити, то дарують квіти. Не бачу в цьому нічого кримінального. Що тепер не можна і школярам квіти на перше вересня нести?"

Декан факультету психології Леонід Бурлачук коментувати ситуацію відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яні студенти зірвали прапор з суду, в якому розглядають справу Тимошенко

Сьогодні вранці студенти факультету психології повідомили, що методистку кафедри звільнили, а декана тимчасово відсторонили від роботи. В університеті цю ситуацію не коментують.

"Нам методист ніякі списки не писав, - каже четвертокурсниця Крістіна. - Ми самі хотіли пригостити викладачів, подякувати їм за їхню працю."

Зараз ви читаєте новину «Через скандал з фуршетом звільнили методистку та усунули декана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути