понеділок, 06 лютого 2017 12:14

Іван Гопак з ДЦП зможе ходити – потрібна допомога на реабілітацію

 

2,5-річному Івану Гопаку з села Дубова Уманського району на Черкащині потрібна допомога на лікування ДЦП. Хлопчик зможе навчитися ходити. Йому треба кожні три місяці проходити реабілітацію в клініці Козявкіна в Трускавці.

"Ваня в мене єдина дитина. До цього я п'ять разів не могла виносити вагітність. На цей раз я сім місяців лежала в лікарні на збереженні. Ваня народився на 32 тижні, до того ж отримав травму головного мозку. З районної лікарні нас направили до обласного неонатального відділення. В три місяці ми були в невропатолога. Мені сказали, на 80 відсотків у сина буде ДЦП.

В Іванка затримка фізичного розвитку. Він не ходить. Якщо рухає руками, то ніжки зжаті. Якщо я його ставлю, він на носочках витягується як струна. Іванко розмовляє і все розуміє. Ми були в Трускавці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10-річній Альбіні після операції на мозку занесли інфекцію - негайно потрібна допомога

Лікарі кажуть, що дитина перспективна. До 4 років навчиться ходити. Але треба кожні три місяці возити на реабілітацію. На один курс лікування потрібно близько 11 тисяч гривень. Винайняти житло коштує від 180 гривень на добу. Та плюс ще харчування. Виходить чимала сума. Сина виховую одна. Батько Івана з нами не живе. Тому в мене немає таких грошей. Прошу небайдужих людей допомогти на реабілітацію, щоб він зміг ходити самостійно", - розповіла Gazeta.ua мати, Оксана Гопак.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанка - 5168 7572 7377 0315 (Гопак Оксана Анатоліївна) .

Контакти бабусі Івана Любові Миколаївни Гопак - (096) 311 70 35.

Зараз ви читаєте новину «Іван Гопак з ДЦП зможе ходити – потрібна допомога на реабілітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути