середа, 01 лютого 2017 11:25

10-річній Альбіні після операції на мозку занесли інфекцію - негайно потрібна допомога

 

10-річна Альбіна Туркіневич із села Штомпелівка Хорольського району на Полтавщині перебуває в реанімаційній палаті інституту нейрохірургії. У дівчинки виявили пухлину головного мозку. Після успішної операції їй занесли інфекцію, внаслідок якої почався менінгіт. Пошкоджений головний і спинний мозок. Дитині зробили вісім операцій. Потребує реабілітації. Допомогти погодилися лікарі Німеччини. На це потрібно близько $70 тис.

"Близько трьох років тому ми звернули увагу, що Альбінка не росте. Після обстеження в "Охматдиті" стало відомо, що вона відстає в рості на 2,5 року, а в голові виявили доброякісну пухлину. Приписали гормон росту, який впливає на весь організм. І так лікували 1,5 року. Разом з усім, тільки значно швидше росла і пухлина. Дитина почала сліпнути, втрачати свідомість.

Торік 14 червня Альбінку прооперували. Пухлина розташовувалася в ділянці зорового нерва. Її видалили через ніс. Операція пройшла успішно. Але впродовж кількох тижнів трималася досить висока температура і нічим не збивалася. Дитина була в реанімації. Їй прописали дуже дорогі антибіотики. Мені лише в аптеці пояснили, що від менінгіту. Я спитала в лікарів, чи це правда, вони лише опустили голови. Тут був недогляд лікаря, який заніс інфекцію. Його замінили на іншого.

 

Менінгіт пошкодив головний і спинний мозок. Дитину постригли і на 5 місяців вставили в голову дренаж, щоб виходив гній. Ставили і в спину, але там вже гній застиг. Обстеження робили за допомогою пункцій. Після сьомого разу Альбінка кричала від болю, благала їх цього не робити. А наступного дня вона вже не говорила. Тепер не може їсти, відмовили руки й ноги. Двічі був набряк мозку і зупинка дихання", - розповіла Gazeta.ua мати Оксана Кравченко.

Альбіна перенесла вісім операцій. Під час останньої їй зробили шунтування головного мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Хімейчук не може дихати – потрібна допомога на лікування в Ізраїлі

"Донечка молодчинка, з останніх сил бореться за життя. Але нам не вистачає грошей на дорогі ліки. Опісля Альбіні потрібна буде реабілітація. Я обдзвонила всі вітчизняні реабілітаційні центри. Вони переважно займаються дітьми з ДЦП. За наш випадок ніде не беруться, як тільки почують про шунт і менінгіт. А от за кордоном навпаки. Реабілітувати Альбінку можуть в Мюнхені, але це коштує близько 70 тисяч доларів. Вони нам сказали, що поставлять дитину на ноги. Але без допомоги людей нам ці гроші ніяк не зібрати. Дома нас чекають ще дві сестрички Альбінки. Старшій 19 років. А найменшій 1,3 року, коли ми їхали, було чотири місяці. Я змушена була її відлучити від грудей. Вірю, що знайдуться добрі люди, які допоможуть нам з донечкою поїхати на реабілітацію і Альбінка повернеться до своїх сестричок здорова", - сказала Оксана.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку - 5168 7456 0040 7339 (Кравченко Оксана Миколаївна), її контакти - (050) 214 32 60.

Зараз ви читаєте новину «10-річній Альбіні після операції на мозку занесли інфекцію - негайно потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути