понеділок, 30 січня 2017 14:38

Художній керівник львівського театру Володимир Кучинський потребує допомоги

Автор: en.kurbas.lviv.ua
 

Засновник і художній керівник Львівського театру ім. Леся Курбаса 58-річний Володимир Кучинський страждає на гострий лейкоз. Діагноз поставили минулої осені. Він лікується в ізраїльській клініці у Хайфі. Вже провели 3 курси терапії.

"В Ізраїлі розробили новітню ощадливу терапію, що значно відрізняється від променевої і хімічної. У Львові нам одразу пояснили, що потрібно спрямувати Володимира на лікування за кордоном. Необхідні йому препарати не сертифіковані в Україні, - розповідає актор, 41-річний Андрій Водичев, колега Володимира. - Вже витратили 100 тисяч доларів. Залишилося провести 2 курси для закріплення результату. На них потрібно зібрати 50 тисяч доларів (близько 1,36 мільйона гривень. - Gazeta.ua)".

Сьогодні Володимир Кучинський почувається добре. Лікування діє. Водночас лікарі радять не зволікати із закінченням курсу. Колеги і рідні митця звертаються по допомогу, бо необхідну суму зібрати власними силами не в змозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інни Компанієць рак крові – потрібні кошти на лікування

У лютому Кучинський приїде на 20 днів до Львова. Візьме участь у двох постановках як режисер і актор.

Володимир Степанович народився у Львові. Навчався режисурі в Москві. Разом з акторами Олегом Драчем і Тетяною Каспрук 1987 року створив Львівський молодіжний театр ім. Леся Курбаса. З того часу його художній керівник.

Володимир Кучинський - лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, літературно-мистецьких премій ім. Василя Стуса та Леся Курбаса. Заслужений діяч мистецтв.

Охочі допомогти можуть переказати гроші на номер картки Приватбанку 4149 4996 4305 6417. Отримувач: Онещак Олег Анатолійович (колега Володимира Кучинського).
Зараз ви читаєте новину «Художній керівник львівського театру Володимир Кучинський потребує допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути