пʼятниця, 23 листопада 2012 14:46

Хорватія вводить візи для росіян

Хорватія вводить візи для росіян
Фото: misto-market.com.ua

Хорватія введе візовий режим з Росією з 1 квітня 2013 року у зв'язку зі вступом республіки 1 липня наступного року в Євросоюз, повідомила помічник міністра закордонних справ Республіки Хорватія (РХ) Андрея Метелко Згомбіч на діловій зустрічі в Москві у п'ятницю.

"Дата остаточного вступу Хорватії до Євросоюзу - 1 липня 2013 року. Не пізніше, ніж за три місяці, країна повинна привести своє законодавство у відповідність до вимог ЄС. До 1 квітня ми повинні повністю ввести візовий режим з усіма державами, які входять до Євросоюзу" , - сказала Метелко Згомбіч.

За її словами, Хорватія зробила все, щоб відтягнути момент упровадження віз.

Як розповіла керівник візового відділу МЗС РХ Мая Теідер, з 1 січня 2012 року в країні набув чинності закон "Про іноземців". У найближчі два тижні буде прийнятий найважливіший документ - "Положення про візи".

Відповідно до закону "Про іноземців" залишається два види віз: "А" (транзит через аеропорт) і "С" (короткострокова віза). Остання видається максимум на п'ять років для відвідування країни з різними цілями (зокрема, туризм, приватний, ділової та офіційний візит тощо). Туристам будуть видаватися візи на три місяці, вони будуть одноразові і багаторазові.

За даними МЗС РХ, термін оформлення візи буде складати 15 днів, на практиці - до п'яти робочих днів. Розмір консульського збору становитиме 35 євро або 70 євро для термінової візи, що оформляється за три дні. Від отримання візи звільняються діти у віці до шести років і дружини хорватських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Хорватія вводить візи для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути