субота, 17 квітня 2010 11:58

Хмара вулканічного попелу накрила Білорусь

Хмара вулканічного попелу накрила Білорусь

Білорусь в суботу повністю закрила свій повітряний простір для польотів всіх судів пасажирської та транспортної авіації, повідомили в департаменті авіації міністерства транспорту і комунікацій республіки.

"В суботу, починаючи з нуля годин, було повністю закрито повітряний простір для виконання інструментальних польотів - тобто для польотів за приладами судів, що виконують пасажирські та вантажні перевезення. Рішення було ухвалене у зв"язку з тим, що хмара попелу накрила територію Білорусі", - повідомив представник департаменту.

Він додав, що виключення було зроблене для декількох нічних авіарейсів в південному і східному напрямках, оскільки маршрути рейсів дозволяли обійти хмару вулканічного попелу.

"За даними синоптиків, які ми маємо на сьогоднішній ранок, хмара попелу знаходиться над Білоруссю і над Мінськом зокрема, на висоті 5-12 км. Ця відстань не дозволяє виконувати польоти", - пояснив співбесідник.

Представник департаменту повідомив, що така ситуація може продовжитися ще два-три дні.

"За прогнозами Лондонського центру, що відстежує всю ситуацію, даними якого ми користуємося, хмара протримається над Білоруссю 2-3 дні. Але ситуація може змінитися, оскільки вулкан продовжує вивергатися", - сказав фахівець.

В той же час він повідомив, що заборони на польоти малих судів цивільної авіації, що виконують хімічну обробку посівів і навчально-тренувальні польоти на малій висоті, поки не заборонені.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Хмара вулканічного попелу накрила Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути