пʼятниця, 16 квітня 2010 19:21

Ще п"ять країн Європи закрили аеропорти через хмару вулканічного попелу

Ще п"ять країн Європи закрили аеропорти через хмару вулканічного попелу

Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина і Румунія закрили свій повітряний простір у зв"язку з виверженням вулкана Ейяфьяллайекюль в Ісландії.

Чехія призупинила авіасполучення повністю. Раніше чеське управління цивільної авіації повідомляло, що країна закрила свій повітряний простір лише частково, об 11:00 за Києвом скасувавши всі цивільні авіарейси на північному заході країни.

У Словаччині авіасполучення було припинене о 16:00 за Києвом. Як зазначала представник словацького управління з повітряного контролю Аніко Фодорова, ці заходи поширювалися "на увесь повітряний простір Словаччини".

Угорщина також вирішила припинити авіасполучення. Місцеве управління цивільної авіації заявило, що повітряний простір країни закриють, починаючи з 20:00 за Києвом.

Також про аналогічне рішення оголосила влада Румунії. Втім, там авіарейси будуть скасовані у суботу з 3:00 за Києвом лише на північному заході країни.

Кілька годин тому припинив роботу останній аеропорт Польщі. У Франції своїх рейсів очікують 120 тисяч пасажирів. У Британії також скасували всі авіарейси. Таким чином, через хмару вулканічного попелу, що насувається на Європу, повністю або частково авіасполучення обмежили вже 17 країн.

Очікується, що сьогодні небезпечна хмара досягне російських регіонів на південь від Москви. Водночас українські метеорологи заявляють, що Україні вона не загрожує. Проте в київському аеропорту Бориспіль не виключають, що в суботу він призупинить свою роботу.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Ще п"ять країн Європи закрили аеропорти через хмару вулканічного попелу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути