пʼятниця, 06 грудня 2013 17:10

Громадська рада держадміністрації Севастополя відмовилася підтримати владу

Громадська рада держадміністрації Севастополя відмовилася підтримати владу
Фото: hersones.eu

На засіданні президії громадської ради при Севастопольській держадміністрації прозвучали несподівано різкі оцінки влади. Громадські діячі відмовилися прийняти заяву на підтримку влади, оскільки воно, на їхню думку, є однобоким. Про це пише портал "События Крыма".

Як зазначається, громадська рада вважається кишеньковим органом голови СМДА Володимира Яцуби, і саме цим пояснювали тривале небажання громадських працівників висловлюватися щодо ситуації у Києві.

"Але, як з'ясувалося, представники різних підприємницьких організацій, які увійшли до ради, щоб вирішувати свої бізнес-питання, не бояться відкрито заявляти про свою думку, коли мова йде про утиск ліберальних свобод. Багатьох громадських діячів не влаштував запропонований їм обережний текст заяви із закликами зберігати мир і стабільність, складений в дусі останніх висловлювань керівників Севастополя", – пише видання.

"Дане звернення я підписувати не буду, тому що воно є однобоким. Опозиція представлена ​​злодіями, а влада хорошою, милою і доброю. Чому президент полетів до Китаю, а не вирішує питання?", – заявила представниця "Фронту змін" Юлія Печенєва.

Представник "Ліги підприємців Севастополя" Тетяна Вусатенко додала: "Розгін студентів – це ганьба для країни. Якщо ми цьому не зможемо дати адекватну оцінку, а напишемо м'яко, то гріш ціна нашій громадській раді. Я не прихильник радикальних заходів, але я хотіла б, щоб звернення громадських працівників було більш емоційним. Пропоную внести пропозицію про відставку хоча б міністра внутрішніх справ".

"По-різному обзивають опозиціонерів, але де ж наші? Чому вони не вийшли на ту ж трибуну? Президент незрозуміло де, а ці бігають, стрибають. Наші діти не винні в тому, що уряд їх кинув. Якщо не впорався, він не повинен залишатися", – підтримала колег представник союзу промисловців і підприємців Віра Морозова.

"Ми повинні засудити дії влади щодо застосування сили до мирних демонстрантів. Влада не вирішує питання, думає, що морози розженуть Майдан, і все само зійде. Найрозумніше рішення – відправити уряд у відставку", – підбила підсумок дискусії голова громадської ради Олена Херсонська.

Президія вирішила не голосувати за текстом звернення. Його підпишуть тільки ті, хто з ним згоден. Також зазначається, що на засіданні звучали і зовсім інші висловлювання. Так, голова "Морського зібрання" Володимир Стефановський запропонував оголосити в країні надзвичайний стан, "заточити цю трійцю в ізолятор" і залучити армію для наведення порядку. Однак подібні заяви не були домінуючими.

Зараз ви читаєте новину «Громадська рада держадміністрації Севастополя відмовилася підтримати владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути