середа, 01 червня 2016 00:07

ГПУ взялася за кримських суддів, прокурорів та депутатів

ГПУ взялася за кримських суддів, прокурорів та депутатів
Фото: УНІАН

Генеральна прокуратура опублікувала 727 повісток особам, які підозрюються у скоєнні злочинів проти держави. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Їм інкримінуються державна зрада і посягання на територіальну цілісність і недоторканність.

Повістки опубліковані в газетах "Урядовий кур'єр" та "Голос України".

У списку - 327 суддів, 299 працівників прокуратури, 134 депутата Верховної Ради Криму і Севастопольської міськради, а також 11 самопроголошених представників так званої "влади Криму".

Луценко зазначив, що внесені в закон про прокуратуру зміни дозволили почати процес заочного засудження осіб, підозрюваних в скоєнні особливо тяжких злочинів.

Нагадаємо, до анексії в Криму працювали 2,3 тисячі штатних співробітників СБУ. На материкову частину України переїхали лише 215 з них, або менше 10%. Частина з решти в Криму СБУшників звільнилася, частина - перейшла на службу в ФСБ і інші російські силові відомства або окупаційну адміністрацію півострова.

В кінці грудня 2015 року Вища рада юстиції рекомендувала президенту звільнити 276 суддів Автономної республіки Крим та міста Севастополя за порушення присяги.

У жовтні 2015 року перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький повідомив, що українські суди заарештували майно 276 кримських суддів, підозрюваних в державній зраді, на суму понад 2 млрд грн.

У 2016 році президент Порошенко і Верховна Рада звільнили кримських суддів, які перейшли на бік окупанта, за порушення присяги.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ взялася за кримських суддів, прокурорів та депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути