понеділок, 08 лютого 2016 11:14

ГПУ не змогла довести, що Іванющенко вкрав "кіотські гроші"

ГПУ не змогла довести, що Іванющенко вкрав "кіотські гроші"
Іванющенко активно бореться у судах. Фото: Главком

Суд постановив закрити справу проти Юрія Іванющенка. Генпрокуратура розслідувала, куди поділися кошти, що мали піти на утеплення шкіл та лікарень.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Слідчі намагалися довести, як через пов'язані з Іванющенком фірми вкрали 72 млн швейцарських франків, або 1,88 млрд грн. А також, як сам Іванющенко заволодів 170 млн грн державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів згідно з Кіотським протоколом.

Іванющенко заперечував це. Його захист наполягає, що фірма "Карпатибудінвест", якою опосередковано володіли донька і дружина Іванющенка, законно отримувала гроші від ДП "Держекоінвест"

І адвокат Юрій Колесніков через суд добився закриття провадження від 21 лютого 2015 року. Справу закрили через "бездіяльність прокурора" Юрія Столярчука.

"За останній рік не прийнято жодного процесуального рішення, що є порушенням прав громадянина Іванющенка, якого без наявності достатніх підстав підозрюють у вчиненні злочину, обмежено в пересуванні, щодо рухомого та нерухомого майна якого прийнято рішення про накладення арешту. У зв'язку із неналежним здійсненням своїх обов'язків, прокурор, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42015000000000207 не забезпечив швидке, повне та неупереджене розслідування вказаного кримінального правопорушення", - записано у Реєстрі судових рішень.

Адвокат довів суду, що Генпрокурора не дотримувала розумного строку розслідування кримінального провадження. Досі не встановила докази для доведення вини Іванющенка та передчасно винесла підозру.

Суд зобов'язав Генпрокуратуру впродовж 3 днів з моменту ухвали (тобто до 30 січня) закрити кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ не змогла довести, що Іванющенко вкрав "кіотські гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути