пʼятниця, 19 жовтня 2012 00:55

Google пригрозив бойкотувати французькі сайти

Google пригрозив бойкотувати французькі сайти
cit.ua

Google пригрозив виключити сайти французьких медіа з результатів, які видає пошуковик компанії. Такий захід може стати відповіддю на ініціативу влади Франції ввести податок за вхід на певні сторінки в інтернеті.

Раніше уряд ФРН представив законопроект, за яким, у разі схвалення парламентом країни, Google повинен буде робити відрахування німецьким видавничим будинкам за згадування посилань на їх статті в інтернеті. Чиновники кажуть, що мова йде "про елементарне визнання авторського права". Влада Франції вирішили підтримати ініціативу колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештованого засновника The Pirate Bay депортували до Швеції

У свою чергу керівництво американського інтернет-пошукача з подібним трактуванням категорично не згодне. Google відзначає, що призводить посилання на матеріали, які вже знаходяться у вільному доступі.

Власники ряду газет підкреслюють, що їх прибуток впав через зростаючу конкуренцію з боку он-лайн джерел, в той час як Google отримує величезні прибутки від реклами, що демонструється разом з результатами пошуку.

Зараз ви читаєте новину «Google пригрозив бойкотувати французькі сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути