Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2015 18:39

Головного даішника Києва полковника Макаренка оголосили у розшук

Служба внутрішньої безпеки МВС України, спільно з прокуратурою м.Києва в четвер провела ряд обшуків і затримань в рамках заходу ряду злочинних схем, виявлених в Державтоінспекції м.Києва.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє глава МВС Арсен Аваков.

"Заходи з викриття махінації міліціонерів-даїшників базувалися на схемах отримання незаконних грошових коштів в МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ ДАІ - ІФ), при оформленні автомобілів. Затримано начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ ГУМВС України в Києві - підполковник міліції Жебель Микола Вадимович" , - написав Аваков.

За його словами, начальник ДАІ Києва "полковник міліції Макаренко Микола Миколайович, підозрюваний, як організатор злочинної групи - несанкціоновано залишив територію країни в напрямку Білорусії". Зараз він розшукується для дачі пояснень та прийняття рішень.

Глава МВС України навів ряд прикладів злочинних дій вказаних осіб.

"Вимагання від співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту, підпорядкованих ГУМВС в м.Києві - щомісячної грошової виплати, монопольна реалізація бланків довідок-рахунків МРЕВ. У тому числі через через ТОВ" Іннавто ", пов'язаної з Н.Жебелем. Тільки через цю компанію Жебель отримував незаконного доходу понад 600 тис. грн на місяць, наживаючись тільки на одному бланку 720 грн (!)", - пише Аваков.

Автор: Avakov
 

Також наголошується, що в ході проведених обшуків в компанії "Іннавто", у Макаренко і Жебеля виявлені і вилучені докази злочинних корупційних схем: документи-схеми отримання коштів від підлеглих, грошові кошти, оперативно проведені по всьому злочинному ланцюжку.

Автор: Avakov
 

"Робота йде, на жаль, ще з низкою фігурантів викриття злочинної схеми - як цивільних, так і в міліцейських погонах.

Зараз ви читаєте новину «Головного даішника Києва полковника Макаренка оголосили у розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути