середа, 31 серпня 2011 13:28

Геям і лесбіянкам у США платитимуть стипендію за їхню орієнтацію

Геям і лесбіянкам у США платитимуть стипендію за їхню орієнтацію

З наступного навчального року анкети, які абітурієнти будуть заповнювати при вступі до коледжу Елмхерста, розташованого в Іллінойсі, міститимуть нове питання. Майбутні студенти зможуть повідомити, чи належать вони до ЛГБТ-спільноти.

Питання не є обов'язковим, і примушувати відповідати на нього чесно молодих людей ніхто не змушує. Адміністрація навчального закладу заявляє, що всього лише хоче диференціювати студентське співтовариство та зробити навчання комфортним для всіх, але додає, що студенти, які дадуть позитивну відповідь, зможуть розраховувати на пристойну стипендію.

Утім, про несправедливість тут не йдеться - приблизно 60 відсотків студентів мають якусь стипендію. Мабуть, тому в коледжі не бояться обурення "традиційних" студентів, які можуть образитись через те, що їхні однокурсники отримують стипендію тільки тому, що вважають за краще ділити ліжко з людьми своєї статі. Набагато важливіше, за словами представників коледжу, що саме те питання допоможе розробити програми й створити групи для кращої адаптації меншин на новому місці.

Дивним у цій історії залишається той факт, що коледж Елмхерста - перший у США, що додав таке питання в анкету для вступників. В інших навчальних закладах є певні процедури, які дозволяють особам нетрадиційної орієнтації заявити про себе, але всі вони не такі конкретні.

Нагадаємо, що з 1993 року по кінець 2010-го в Збройних силах Сполучених Штатів діяло правило, згідно з яким гомосексуалістам і лесбіянкам було дозволено служити в армії, але заборонялось розкривати свою сексуальну орієнтацію, а військовому командуванню - запитувати про неї. У грудні минулого року Барак Обама підписав закон, який дозволяє людям нетрадиційної сексуальної орієнтації відкрито служити в армії. Постанова стосується як чоловіків, так і жінок.

Зараз ви читаєте новину «Геям і лесбіянкам у США платитимуть стипендію за їхню орієнтацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути