неділя, 14 серпня 2011 13:26

На весілля транссексуала та ВІЛ-інфікованого гея дивилась вся Куба
11

Фото: Reuters

На Кубі в суботу, 13 серпня, з нагоди 85-річного ювілею Фіделя Кастро відбулася перше в історії острова гей-весілля.У шлюбі поєдналися чоловік і транссексуал, офіційно визнаний жінкою після операції зі зміни статі. Таким чином, кубинське законодавство, що забороняє одностатеві шлюби, порушено не було.

Наречена, Венді Ірієпа, однією з перших на Острові свободи пройшла операцію зі зміни статі в 2007 році за рахунок держави. Нареченим став ВІЛ-інфікований Ігнасіо Естрада, відомий своєю активною позицією на захист прав геїв. На весіллі, що пройшло в Гавані, зібралося безліч представників ЛГБТ-спільноти Куби.

День свого одруження молодята спеціально поєднали зі святкуванням дня народження колишнього кубинського лідера Фіделя Кастро.

За словами молодят, їх весілля стало своєрідним подарунком Фіделю Кастро, який протягом понад 30 років боровся з гомосексуалізмом на Кубі. Після переходу влади на острові до брата Фіделя Раулю, політика щодо сексуальних меншин в країні стала значно м'якшою. У 2010 році сам Фідель Кастро вибачився перед геями за довгі роки гонінь.

На день народження лідера кубинської революції, основні урочистості з нагоди якого були влаштовані в театрі Карла Маркса в Гавані, зібралися близько п'яти тисяч гостей.

Варто відзначити, що важливу роль у захисті прав сексуальних меншин на Кубі зіграла дочка Рауля Кастро Маріела.

Зокрема, вона очолила Національний центр з питань статевого виховання (National Center for Sexual Education - CENESEX), консультації в якому проходила Венді Ірієпа.

Зараз ви читаєте новину «На весілля транссексуала та ВІЛ-інфікованого гея дивилась вся Куба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути