четвер, 13 квітня 2023 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, чи зашкодить наступу ЗСУ витік секретних документів

Генерал США сказав, чи зашкодить наступу ЗСУ витік секретних документів
Витік документів Пентагону не завадить контрнаступу України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Скандальний витік секретних документів Пентагону не позначиться на весняному контрнаступі Збройних сил України.

Україна має бути менше засмучена можливими наслідками "зливу", ніж американська, яка продемонструвала свою вразливість, заявив генерал-лейтенант Сполучених Штатів Америки у відставці Бен Годжес, передає "Голос Америки".

"Один із витоків полягав у тому, що США, вочевидь, прослуховують розмови уряду Південної Кореї, щоб з'ясувати, чи збирається країна погодитися на продаж боєприпасів, які ми могли б безпосередньо передати Україні. Саме цей приклад, що ми прослуховуємо уряд Південної Кореї, намагаючись зрозуміти, до чого вони схиляються, був найбільш руйнівним", – сказав він.

Якщо звіт про нестачу боєприпасів в України є правдивим, адміністрація США повинна не лише намагатися передати їх у ще більших масштабах, але й знову розглянути питання передачі Києву F-16, вважає Годжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний контрнаступ дасть ЗСУ шанс завершити війну – дослідження

Він закликав надати допомогу, винищувачами, тактичними ракетами АТАСМS, снарядами та різними типами високоточних засобів більшої дальності.

"Чому б нам не допомогти Україні придушити Чорноморський флот, який перебуває в Севастополі? Або безпілотники, які запускають із Криму", – додав американський генерал.

Після скандального витоку секретних документів у Пентагоні різко звузили коло осіб, які мають доступ до секретної інформації.

Витік секретних документів Пентагону призвів до кризи у відносинах Сполучених Штатів Америки з союзниками. Американські високопосадовці намагаються заспокоїти розгублених партнерів від Європи до Близького Сходу та Києва.

Пентагон ще оцінює масштаби витоку секретної інформації, яка містила інформацію про боєздатність української армії і дії американських союзників. Міністру оборони США Ллойду Остіну вперше повідомили про "злив" 6 квітня. Наступного дня він почав скликати вищих керівників на щоденній основі. Остін став першим американським високопосадовцем, який прокоментував витік інформації.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, чи зашкодить наступу ЗСУ витік секретних документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути