Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 02:22

Ганна Герман не приїхала на похорон до матері
9

Фото: Фото і відео: Євген Борісов

Вчора у селі Колодруби Львівської області похоронили матір народного депутата України від партії регіонів Ганни Герман.

Катерина Григорівна Ганущак, так звали матір Герман, померла 3 червня у віці 77 років.

"Третього грудня у неї стався інсульт. Її до столиці на лікування доньки возили, якусь операцію, кажуть люди, робили,- розповіла мешканка села Колодруби баба Ганя. – Її потім паралізувало. Руки й одна нога не рухались. А рівно за півроку померла, 3 червня".

Катерина Григорівна жила у будинку за 150 метрів від траси. Подвір'я огороджене височезним двометровим парканом із бляхи. У дворі росте трава, перед ґанком виноград, поруч шнурки для чистого одягу, криниця. Одноповерховий продовгастий будинок обкладений шифером. До половини пофарбований у біле.

Похорон був запланований на 14:00. У подвір'ї очікувало близько сотні людей. Біля воріт стоять вінки від "регіонала" Петра Писарчука, головного прокурора України, президента України Віктора Януковича, обладміністрації. Покійну відспівував православний священик Київського патріархату.

/media/video/500599/1_500599.mp4

"Катерина вийшла заміж у 18 років. Народила двох близнюків — Володимира та Олега, - але вони обоє померли ще й року не мали, - розповіла селянка Єва Дяків. – Катерина тоді дуже бідно жила. Покупала дітей, а у хаті було холодно. Вони застудились і померли, бо вилікувати фельдшер не міг. За два роки народилась її старша донька – Ганна, яку мати все життя кликала Галею. Пізніше у Галі народились дві сестри – Любов та Люся".

О 15:45 труну виносять із церкви й грузять у мерседес. Близько півтора кілометра люди йдуть пішки до цвинтара розбитою дорогою. Кілька чоловік співають релігійні пісні.

"Катерина усе життя працювала завклубом, - сказала Єва Василівна. – Вона любила співати, то її слабкість була. За молоду вона узагалі їздила селами й збирала пісні народні. Ми виступали у всіх сусідніх селах зі своїм гуртком самодіяльності й нам усі раділи. То все вона організовувала. Працювала допоки мала сили й можливості".

Жінку ховали поруч із чоловіком. Для неї уже готова надгробна плита.

"Її чоловік Микола помер, коли їй було 36, - розповіла баба Єва. – Вона сама з трьома дочками лишилась. Більше заміж не йшла. А дочки не змогли приїхати на похорон, бо одна прилетіла на Кіпр тільки й не змогла купити білету на літак, щоб повернутись на похорон. А Ганя, кажуть, чи то в Америці чи то у Лондоні по державним справам перебуває й теж не встигла прилетіти. Хтось говорив, що завтра має приїхати".

Після похорону дочка Люся особисто запрошує гостей на поминальний обід, котрий має відбутись у сусідньому селі.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Герман не приїхала на похорон до матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути