понеділок, 21 березня 2016 15:50

Фронтовий командир пообіцяв відкрити реабілітаційний центр для військових

Фронтовий командир пообіцяв відкрити реабілітаційний центр для військових

Держава недостатньо допомагає пораненим в АТО, тому допомогти побратимам мають самі колишні військові, вважає колишній замкомбата батальйону "Дніпро-1" Валентин Манько. Для цього він збирається відкрити реабілітаційний центр. Допоможуть у створенні ізраїльські фахівці, але потрібні кошти на оплату приміщення і лікарів.

Про це Манько написав на своїй Фейсбук-сторінці.

"Ця війна принесла вже тисячі поранених. Першу медичну допомогу їм ще держава надає, але не реабілітацію. Ну відправлять на відпочинок на два тижні в санаторій. Це зовсім не те. Потрібно героїв, які здоров'я на поле бою поклали, повертати до нормального життя. Ось тільки батьківщині на...ти на своїх героїв", - написав комбат.

Тому він вирішив сам взятися за створення реабілітаційного центру. Манько вважає, що ті хто самі воювали, краще розуміють тих, хто повернулися з війни. За кваліфікованою консультацією довелося звернутися до іноземних фахівців.

"В першу чергу, запросили для консультації ізраїльських фахівців. Склали план центру. Але що найбільше вразило ізраїльських спеців, що в усьому світі на таку допомогу держава гроші дає. А у нас цим активісти займаються. Тому що не можна залишати наших хлопців наодинці з їх проблемами, це ж очевидно. Я докладу всі свої сили і наш центр запрацює. Щоб хлопці, які віддали здоров'я за наше з вами мирне життя, отримали найкращу допомогу", - пообіцяв Манько.

Колишній військовий зараз зайнявся волонтерської допомогою. Зізнається, що необхідної на створення центру суми у нього немає і звертається за допомогою:"Знайшли і придбали деяке обладнання, майже на $350 тис., запросили західних фахівців, які на практиці протягом кількох місяців навчатимуть наших лікарів.
Сам я, звичайно, не впораюся. По-перше, потрібно приміщення, по-друге більше обладнання, по-третє оплата найкращих фахівців. Наші хлопці це заслужили. Тому закликаю всіх мобілізуватися і приєднатися до цього благородного проекту".

Нагадуємо, за оновленими даними ООН, за час війни поранено понад 21 тисячу людей.

Зараз ви читаєте новину «Фронтовий командир пообіцяв відкрити реабілітаційний центр для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути