понеділок, 20 квітня 2015 20:46

Євросоюз збирає терміновий саміт через загибель мігрантів в Середземномор'ї

Євросоюз збирає терміновий саміт через загибель мігрантів в Середземномор'ї
Фото: REUTERS

Європейська рада збереться у четвер на термінове засідання, щоб обговорити активізацію нелегальної міграції у Середземномор'ї.

Таке рішення ухвалив у понеділок президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє власний кореспондент "Укрінформу" у Брюсселі.

"Ситуація у Середземномор'ї - драматична. Вона не може продовжуватися у такому вигляді. Ми не можемо прийняти той факт, що сотні людей гинуть, намагаючись перетнути море на шляху до Європи. Тому я вирішив скликати надзвичайне засідання Європейської ради у четвер", - заявив Туск.

Метою саміту є обговорення на найвищому рівні спільних заходів ЄС і країн-членів із урегулювання міграційних потоків на південних кордонах ЄС.

Як повідомлялося, у ніч на неділю у Середземному морі затонуло судно, на якому, за останніми даними, перебували до 950 людей, серед них 200 жінок і близько 50 дітей. Станом на ранок понеділка рятувальникам вдалося витягти з води лише 28 живих біженців та 24 тіла загиблих. Решта вважаються зниклими безвісти, пошуково-рятувальна операція триває.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз збирає терміновий саміт через загибель мігрантів в Середземномор'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути