неділя, 11 квітня 2010 10:42

Євросоюз тужить за загиблим Лехом Качинським

Євросоюз тужить за загиблим Лехом Качинським

У всіх установах Євросоюзу в Брюсселі 12 квітня оголошений днем трауру за жертвами аварії літака президента Польщі Леха Качиньського, в результаті якої загинув він сам і ще 95 осіб.

Прапори біля будівель Євросоюзу будуть приспущені, а всі заходи починатимуться з двох хвилин мовчання на згадку про загиблих.

Раніше понеділок 12 квітня був оголошений траурним в Росії, а в Польщі траур буде семиденним. В неділю опівдні за місцевим часом (13:00 за київським) по всій Польщі пройдуть дві хвилини мовчання, повідомив польський прем"єр-міністр Дональд Туск.

Співчуття польському народу висловили глави багатьох держав. Люди приносять до посольств Польщі по всьому світу квіти і свічки.

Нагадаємо, літак Ту-154, на якому офіційна польська делегація летіла в Катинь на траурні заходи, розбився неподалік від злітно-посадкової смуги аеродрому "Північний-Смоленськ".

За попередніми даними, до аварії пілот три рази заходив на посадку, проігнорувавши рекомендації диспетчерів піти на запасний аеродром. Катастрофа трапилась в умовах сильного туману.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз тужить за загиблим Лехом Качинським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути