субота, 10 квітня 2010 19:12

У Польщі порушили кримінальну справу по смоленській авіакатастрофі

У Польщі порушили кримінальну справу по смоленській авіакатастрофі

Кримінальну справу за фактом падіння літака в Смоленську, на якому летів президент країни, порушено в Польщі.

Про це повідомила офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гріднєва.

"Міністр юстиції - генеральний прокурор Польщі, у свою чергу, повідомив генерального прокурора Росії, що польськими правоохоронними органами також порушена кримінальна справа за фактом авіакатастрофи", - сказала Гріднєва.

За її словами, про це міністр юстиції - генеральний прокурор Польщі Анджей Шеремет повідомив в ході телефонної розмови з генпрокурором РФ Юрієм Чайкою.

Літак Ту-154 польського президента розбився в суботу в 09:50 (по Києву) при заході на посадку в аеропорту Північний під Смоленськом. Він упав в 500 метрах від злітно-посадочної смуги. Ніхто з пасажирів і членів екіпажа не вижив.

За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На літаку президент Польщі Лех Качинський, його дружина і низка високопоставлених чиновників з керівництва країни прямували в Катинь, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

За словами Гріднєвої, Чайка проінформував Шеремета, що розслідування кримінальної справи, порушеної в Росії за фактом авіакатастрофи, знаходиться під особистим контролем генерального прокурора.

Російські слідчі порушили кримінальну справу за фактом катастрофи по частині 3 статті 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох і більш осіб), яка передбачає до семи років позбавлення волі.

Також в ході телефонної розмови Чайка і Шеремет домовилися вести розслідування в тісній конструктивній взаємодії на основі міжнародних договорів, зокрема Європейської конвенції про взаємну правову допомогу по кримінальних справах 1959 року і двостороннього договору про правову допомогу 1997 року.

"Генеральний прокурор Росії і міністр юстиції - генеральний прокурор Польщі домовилися регулярно зідзвонюватися для обміну інформацією про хід розслідувань", - додала Гріднєва.

Вона також сказала, що Чайка виразив глибокі співчуття всьому польському народу у зв"язку з трагедією, що сталася.

РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «У Польщі порушили кримінальну справу по смоленській авіакатастрофі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути