середа, 02 березня 2016 00:37

ЄС продовжить санкції проти Януковича ще на рік - ЗМІ

ЄС продовжить санкції проти Януковича ще на рік - ЗМІ

У середу 2 березня посли країн Євросоюзу в Брюсселі мають продовжити санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та людей з його найближчого оточення ще на 1 рік. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на власні джерела.

Продовження санкцій не торкнеться однієї особи з оточення екс-президента. Ймовірно йдеться про міністра охорони здоров'я під час правління Януковича Раїсу Богатирьову. Її буде вилучено з санкційних списків.

Нагадаємо, що санкції були запроваджені 6 березня 2014 року через розслідування в зв'язку з підозрою в привласненні державних коштів та незаконному виведенню активів за межі України.

Наразі у санкційному списку - екс-генпрокурор Віктор Пшонка, заступник голови АП Януковича Андрій Портнов, екс-голова АП Андрій Клюєв, колишній очільник МВС Віталій Захарченко, голова СБУ Олександр Якименко, олігарх Сергій Курченко, міністр освіти Дмитро Табачник та інші високопосадовці часів Януковича.

Раніше повідомлялося про ймовірність зняття санкцій з екс-президента Віктора Януковича вже навесні цього року. 1 березня адвокат президента-втікача Віталій Сердюк заявив про наміри свого підзахисного повернутися в Україну.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжить санкції проти Януковича ще на рік - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути