понеділок, 16 січня 2017 10:45

Екс-мер звільненого Слов'янська: Фактів, що підтверджували б роботу АТБ на окупованих територіях, немає

Екс-мер звільненого Слов'янська: Фактів, що підтверджували б роботу АТБ на окупованих територіях, немає
Фото: 112.ua

Екс-мер Слов'янська, а нині – заступник голови Громадської ради Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олег Зонтов у прямому ефірі "Радио Вести" висловив обурення законодавчими ініціативами деяких депутатів Верховної Ради, які ще весною 2015-го року зареєстрували законопроект про націоналізацію торговельної мережі АТБ, нібито за пособництво терористам на окупованій території українського Донбасу. Зонтов здивований, чому ідею про "націоналізацію" АТБ знову мають намір реанімувати саме зараз, коли депутати вже мають офіційну відповідь від СБУ і Прокуратури про те, що фактів, що підтверджували б ймовірне "пособництво" просто не існує.

"Ситуація давнішня, їй майже вже 2 роки, і в той час, коли цей законопроект вносився до Верховної Ради депутатами від Радикальної партії (ну, Радикальна партія вона і діє радикально: забрати все, перерозподілити і поділити), то тоді, навесні 2015-го, частина депутатів, до честі сказати, теж від Радикальної партії, відкликали свої підписи. Зокрема, комбат батальйону "Луганськ-1" Артем Вітко. Тому що зробили офіційні запити в СБУ, ГПУ, і там не підтвердили таких фактів. Звичайно, були вибачення, і підписи депутатів частково відкликали. Те, що зараз це знову виникає, на мою думку, це - певне замовлення", - заявив Олег Зонтов у прямому ефірі "Радио Вести".

Зонтов упевнений, що дії народних обранців з метою націоналізувати приватний бізнес у країні нагадують методи не лише бойовиків на окупованому Донбасі, але й російських більшовиків зразка 1917-го року. При цьому Зонтов порівняв нинішніх депутатів з деякими персонажами повісті Михайла Булгакова "Собаче серце".

"Річ у тім, що дехто забуває, що зараз – 2017-й рік, а не 1917-й. Тоді міг голова домкому Швондер із роману нашого земляка Михайла Булгакова прийти до професора Преображенського і сказати: "Професор, у вас дуже багато кімнат, треба ділитися". Так ось доморощені "швондери" зараз ставлять ті ж питання, мовляв, - "треба ділитися". Це взагалі не компетенція Верховної Ради. Наші законодавці повинні займатися іншим – ухвалювати закони, які відповідають духу європейської держави. Україна – європейська держава. А ось такі закони про так звану "націоналізацію" співвідносяться лише з фейковою "республікою ДНР". Там теж так "націоналізували" АТБ", - заявив Зонтов.

Олег Зонтов підтримав ініціативу одного з основоположників Народного Руху, екс-члена РНБО і депутата 5-ти скликань Івана Зайця, який раніше в ефірі телеканалу "Еспресо" закликав народних депутатів стати на варті головної європейської та світової демократичної цінності – недоторканості чесної власності громадян.

"Недавно я дивився ефір за участю одного з наших моральних авторитетів, депутата 5-ти скликань, засновника Народного Руху Івана Зайця, де він чітко зазначив, що подібні ініціативи типу націоналізації АТБ або інших торговельних мереж – це своєрідне депутатське рейдерство. І це абсолютно недопустимо. Україна – європейська держава. У Європі одна з основних головних цінностей – це захист приватної власності та ринкова економіка. Ми не можемо повернутися до умов Куби чи Північної Кореї, коли все "націоналізували", відібрали, потім – поділили, і кожному видали продуктовий набір і пару натільної білизни", - заявив екс-мер Слов'янська в ефірі "Радио Вести".

Зараз ви читаєте новину «Екс-мер звільненого Слов'янська: Фактів, що підтверджували б роботу АТБ на окупованих територіях, немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути