четвер, 18 серпня 2016 01:44

Дуров озвучив сім помилок нового дизайну "ВКонтакте"

Дуров озвучив сім помилок нового дизайну "ВКонтакте"
Фото: vk.com

Дуров озвучив сім помилок нового дизайну "ВКонтакте".

Засновник і колишній гендиректор "ВКонтакте" Павло Дуров озвучив сім основних недоліків нового дизайну соціальної мережі. Про це повідомляє TJournal.

В першу чергу підприємець звернув увагу на зміни, що торкнулися розділу "Новини", який, на його думку, є головним. Дуров зазначив, що він став не тільки вже на 28 пікселів, але з-за фіксованою шапки сайту опустився на 48 пікселів.

"Це серйозна зміна до гіршого: саме вертикальний скролл являє собою дефіцит на більшості дисплеїв", — підкреслив засновник "ВКонтакте".

Дуров вважає, що в новій версії сайту втрачається фокус на контент. Це стосується не тільки новин користувача стрічці, але і фотографій.

Крім того, екс-глава "ВКонтакте" не в захваті від колірного рішення і логотипу (VK) нової версії сайту. "Заміна білого кольору фону на сірий не тільки зменшила відчуття чистоти і мінімалізму, але і в цілому зробила сайт більш сумним та похмурим", - вважає Дуров.

В цілому підприємець прийшов до висновку, що редизайн не відповідає стандартам 2016 року.

Старий дизайн "ВКонтакте", не змінювався кілька років, безумовно, потребував деяких доопрацювань і естетичному переосмисленню в рамках нових стилів. Однак проведений редизайн не тільки не відповідає стандартам 15/16 року (таким, як Material), але і знижує юзабельность ресурсу.

Всі перераховані елементи нового дизайну були наосліп скопійовані з Фейсбуку зразка 2012 року.

Соцмережа "ВКонтакте" остаточно перевела всіх своїх користувачів на новий дизайн веб-версії сайту вночі з 16 на 17 серпня. Тестування бета-версії закінчилося, і повернути старий ("класичний") дизайн вже не можна.

За словами розробників, за час тестування вони зробили 2500 дрібних і великих змін у веб-версію. Разом з виходом фінальної версії сайту повністю пропав "підвал", а посилання на розділи меню перенесли в лівий стовпець.

1 квітня з початком тестування нового дизайну з "підвалу" прибрали підпис Павла Дурова — посилання на його сторінку, яка знаходилася там з запуску сайту в 2006 році.

Зараз ви читаєте новину «Дуров озвучив сім помилок нового дизайну "ВКонтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути