вівторок, 09 серпня 2011 19:34

Спецтема: 20 років незалежності!

Донецькі ветерани біжать до Львова
7

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні на честь 20-річчя незалежності України в Донецьку стартував легкоатлетичний пробіг. 45 ветеранів спорту та любителів оздоровчого бігу вирушили за маршрутом Донецьк-Дніпропетровськ-Київ-Житомир-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів.

За 15 бігових днів вони розраховують подолати 1500 км. Старт початку марафону дав глава Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

"Мотивація така: пробігти зі Сходу на Захід і донести, що здоровий спосіб життя і здорові відносини між жителями регіонів мають спільне коріння. У нашій команді, крім жителів Донецької та Луганської областей, четверо сумчан, один львів'янин, бігун з Дніпропетровська та представник Рівненської області - Присяжнюк Анатолій Григорович - багаторазовий чемпіон Європи, чемпіон світу серед ветеранів", - розповів Gazeta.ua автор ідеї Євгеній Шибанов.

Бігти марафонці збираються естафетою по 6 чоловік. Кожен ветеран щоденно буде пробігати по 35 - 40 км. По дорозі учасники мають намір зустрічатися з громадськістю - обговорювати питання співпраці між регіонами і пропагувати фізкультуру.

"42 км 195 м - це стандартна довжина марафону, а у нас - в 20 разів більше! Тому назвали надмарафон. Це дорогий проект - треба було організувати по дорозі харчування, нічліг ... На іншу ідею, я думаю, грошей би не дали, тому й приурочили до незалежності", - поділився рекородсмен книги Гіннесса Сергій Петрович Граур, який пробіг за своє життя більше 200 марафонів.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі ветерани біжать до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути