понеділок, 21 березня 2011 13:00

Добкін так допомагав Києву гречкою, що залишив без неї Харків

Добкін так допомагав Києву гречкою, що залишив без неї Харків

Гречка зникла з прилавків більшості супермаркетів Харкова.

"Харківські чиновники вирішили відправити в Київ 400 тонн крупи. Однак на прилавках місцевих магазинів гречки не знайти - від крупи не залишилося навіть цінників. Продавці говорять: товар швидко розходиться, а нову партію гречки закупити не вдається", - говориться в матеріалі.

"Постачальники нам поставляють її за цінами, що уже вище тих, по яких ми можемо продавати відповідно до указів. Тому, ми навіть без націнки своєї вже будемо порушувати законодавство", - говорить власник магазина Олександр Туніков.

Економісти вважають, що ситуація з гречкою показова. І справа не стільки в самому продукті, скільки в економічній політиці держави в цілому - влада насідає на бізнес, але тим самим не допомагає, а тільки погіршує ситуацію, відзначають автори сюжету.

Віце-губернатор Харківської області Віталій Олексійчук обіцяє: на соціальних ярмарках гречку будуть продавати за 14 гривень. "У цілому ж, ситуація з дієтичною крупою стабілізується вже до осені, після збору нового врожаю - розраховує чиновник.

Нагадаємо, нещодавно Харківська область передала Києву 300 тонн гречки. "Ми нещодавно передали Києву 300 тонн гречки. Це допомога нашого регіону голодуючому Києву. Нам гречки вистачає до наступного врожаю", - пожартував харківський губернатор Михайло Добкін.

Зараз ви читаєте новину «Добкін так допомагав Києву гречкою, що залишив без неї Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути