понеділок, 22 вересня 2008 20:16

Для кращих митців столиці створили нову премію

З метою підвищення соціальної ролі мистецтва і популяризації здобутків митців міста Києва у столиці затверджено нове Положення про мистецьку премію "Київ".

Згідно з Положенням, мистецька премія "Київ" складається з семи номінацій, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема у галузі кіномистецтва - мистецька премія "Київ" імені Євгена Плужника, у галузі кіномистецтва - премія імені Івана Миколайчика, у галузі музичної композиції - імені Артемія Веделя, у галузі театрального мистецтва - премія імені Амвросія Бучми.

Крім того премія імені Сергія Шишка - у галузі образотворчого мистецтва, премія імені Анатолія Москаленка - у галузі журналістики та премія імені Сергія Колоса - у галузі народного декоративного мистецтва.

Переможців мистецької премії визначає Організаційний комітет, до складу якого входять сім голів Національних творчих спілок України зазначених вище номінацій. А також два представники Головного управління культури і мистецтв КМДА, представник постійної комісії Київради з питань культури та туризму та відомі митці з різних видів мистецтв.

Очолюють Оргкомітет співголови - заступник голови КМДА відповідно до розподілу обов"язків та начальник Головного управління культури і мистецтв КМДА.

По кожній номінації мистецької премії "Київ" Національні творчі спілки України створюють окремий склад журі, яке і визначає лауреатів премії. Їх імена для попереднього затвердження передаються до Оргкомітету. Остаточне затвердження лауреатів мистецької премії залишається за Київським міським головою.

Переможцям у кожній номінації вручається диплом, нагрудний знак та грошова премія в розмірі 25 тис. грн. Вручення нагород відбувається під час святкування Дня Києва особисто столичним мером, повідомляє "Київ"

Зараз ви читаєте новину «Для кращих митців столиці створили нову премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути