середа, 14 грудня 2016 18:05

Дітей з інтернатів не слід засипати подарунками - педагог

Дітей з інтернатів не слід засипати подарунками - педагог

В Україні стало традицією на День святого Миколая приходити в інтернати та дитячі будинки із подарунками. Та чи корисно це для дітей, позбавлених батьківської опіки? Соціальний педагог Оксана Бокало вважає, що ні.

"Є люди, які на Миколая приходять в інтернатні установи і приносять різні дорогі подарунки. Роблять одноразові акції вихідного дня, точніше, один раз на рік. Все б нічого, але діти в такому становищі відчувають себе споживачами. У них в голові з'являється думка: "Мені всі винні, мені все мають дати, мені всі зобов'язані". Якщо дорослі справді хочуть допомогти, їм слід приходити не лише на Миколая, а й в інші дні. І не обов'язкво приносити іграшки. Часто діти потребують найелементарнішого: туалетного паперу, зубних щіток, трусів, шкарпеток", - стверджує Оксана Бокало.

Також, на думку педагога, важливішою для дітей буде можливість навчитися чогось практичного, отримати досвід від дорослої людини. Або просто поспілкуватися із кимось поза інтернату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювала фабрика Святого Миколая.

"Я зіткнулася з випадками, коли діти з інтернатів не хотіли брати подарунки, бо вони їм не подобались. Або, коли так багато відвідувачів на Миколая, що вони мають свою чергу-розклад, коли хто приходить. Або, коли у дітей багато подарунків, наприклад, 5-7 на одного. Ще мені розповідали, що комусь подарували дорогий планшент, а дитина спитала: "Чому такий простий, у мого друга крутіший", - розповідає вона.

"У Гарварді один студент з ложки годує іншого" - експерт про нововведення для дітей-інвалідів.

Зараз ви читаєте новину «Дітей з інтернатів не слід засипати подарунками - педагог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути