пʼятниця, 15 січня 2016 16:03

Діаспора в Еміратах провела аукціон для онкохворих українських дітей
5

  Фото: Еспресо.TV
Фото: Еспресо.TV
14 січня в Дубаї відбувся благодійний захід "Разом на Різдво". Українські дизайнери, художники та майстри надали свої роботи для благодійного аукціону, на якому зібрали близько 70 тис. грн. Про це повідомляє Еспресо.TV.
Активісти вирішили провести свято для єднання громади та для святкування разом з усіма, хто є дружнім Україні. На свято завітали не тільки українці, а й представники польської, шведської, норвезької та інших діаспор.
  Фото: Еспресо.TV
Фото: Еспресо.TV
Присутнім на святі був і Тарас Чубай ("Плач Єремії"), який став спеціальним гостем вечора. Музикант представив різдвяну програму та виконав старі улюблені хіти. Виступ Тараса Чубая надав вечору особливу атмосферу традиційного українського Різдва.
  Фото: Еспресо.TV
Фото: Еспресо.TV
В рамках святкування пройшла перша в історії громади офіційна благодійна акція за присутності глави еміратського Червоного Напівмісяця - аукціон на підтримку онкохворих дітей Національного Інституту раку Києва. Лоти для аукціону надали українські дизайнери, художники та майстри. Загалом за вечір було зібрано близько 65 тис гривень. Гроші будуть передані до українського Червоного Хреста для подальшої передачі пацієнтам Інституту раку.
  Фото: Еспресо.TV
Фото: Еспресо.TV
  Фото: Еспресо.TV
Фото: Еспресо.TV
Особливими гостями свята стали учасники АТО, які перебувають на відпочинку в Еміратах.

Також на заході був презентований новий проект української громади в ОАЕ – "FromUA". FromUA - представники української громади, які проживають в Об'єднаних Арабських Еміратах, а також всі, кому близька українська культура, мова і ментальність. За допомогою культурної дипломатії вони прагнуть створити і розвивати платформу для взаємного культурного обміну. Організація хоче створити на Близькому Сході потужний культурний осередок української культури міжнародного значення, спрямований на репрезентацію та актуалізацію української спадщини, сприяння розвитку творчих ініціатив, залучення українського мистецтва до світового контексту.

Зараз ви читаєте новину «Діаспора в Еміратах провела аукціон для онкохворих українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути