вівторок, 23 липня 2013 21:28

Діти-мауглі зі Львова бояться людей

Діти-мауглі зі Львова бояться людей

14-річний Любомир та 6-річний Юрій зі Львова, які жодного разу не виходили з помешкання, перебувають у міській дитячій лікарні. Їдять манку, рис, вівсянку. Іншу їжу - випльовують.

"Їх привезли до нас із довгим, по лопатки, волоссям, - розповідає начмед Роман Герега, 60 років. - Воно було давно немите, скуйовджене. Перед тим, як покласти у палату, вивели дітям воші, підстригли, викупали, одягнули памперси. Хлопці усього боялися. Як хтось заходив у палату, Любомир накривався з головою, Юрій відвертався до стіни. Тепер почали усміхатися. Пробували їх годувати з ложечки - не виходить. Налили у пляшечку каші, почали їсти. Молодший за кілька днів поправився на 280 грам, старший - на 200. Любомир уперто не хотів спати на ліжку, спирався на лопатки та злазив на підлогу. Довелося надувний матрас покласти. Молодший спить у дитячому ліжечку, але тільки сидячи. Зіпреться на плюшевого ведмедика чи слоника і спить.

Чому діти не говорять, лікар не розуміє. Каже, із зором і слухом у них все добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько дітей-мауглі вважає, що їх хочуть вижити з хати

"У них або ж немає мовних навиків, або мають якесь спадкове відхилення, - припускає. - Старший народився глибоко недоношений, з вагою 1100 грам. У нього була виражена енцефалопатія - ушкодження нервової системи. Лікарі його виходили, але у три місяці знову треба було госпіталізувати. Мама відмовилася. За цей тиждень батьки жодного разу не навідалися. Одного разу мама сказала, що погано почувається, наступного - ніби не знайшли лікарню. Хотіли відправити по них машину, але ті відмовилися".

Нагадаємо, обласна прокуратура Львівщини почала кримінальне провадження проти 43-річного Любомира Кучумова та його співмешканки Наталії Білоноги, 35 років. Вони не випускали синів на вулицю. Діти не розмовляють, не ходять. У Львівській міськраді створили комісію, яка має з'ясувати обставини цієї родини.

Зараз ви читаєте новину «Діти-мауглі зі Львова бояться людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути