вівторок, 25 червня 2013 15:07

Діти з київського дитсадка отруїлися курячою запіканкою

Діти з київського дитсадка отруїлися курячою запіканкою
В результаті постраждали 45 осіб. Фото: www.sanatorii-essentuki.com

Державна санітарно-епідеміологічна служба називає сальмонелу причиною отруєння дітей і дорослих у дитячому садку № 455 у Дніпровському районі Києва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"За результатами бактеріологічних досліджень у 18 хворих, в тому числі у 16 дітей, встановлений заключний діагноз "сальмонельоз, викликаний сальмонелою enteritidis, групи D". Цей же збудник хвороби виділений з добової проби вермішелевої запіканки з м'ясом курки. Таким чином, етіологічним фактором захворювання під час спалаху стала сальмонела enteritidis, групи D. Фактором передачі збудника, ймовірно, була вермішелевий запіканка з м'ясом курки, яка була приготована в харчоблоці установи на обід 18 червня", - йдеться у ньому.

Також СЕС повідомляє, що в результаті спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому садку № 455 станом на 12:00 24 червня постраждало 45 осіб, серед яких 43 вихованця і 2 співробітника закладу.

Станом на вівторок 30 дітей продовжують залишатися на лікуванні в міській дитячій клінічній лікарні № 2 і 2 дорослих співробітників у інфекційному відділенні міської клінічної лікарні № 9.

Зараз ви читаєте новину «Діти з київського дитсадка отруїлися курячою запіканкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути