субота, 06 жовтня 2012 10:46

Справу студента Індила направили до суду після додаткового розслідування

Справу студента Індила направили до суду після додаткового розслідування
В травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент Ігор Індило. Фото: fri.com.ua

Слідчий відділ прокуратури Києва завершив додаткове розслідування кримінальної справи про загибель Ігоря Індила в приміщенні Шевченківського районного управління міліції Києва та направив справу до Апеляційного суду міста для визначення підсудності.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, при додатковому розслідуванні справи виконані необхідні слідчі дії, зазначені Апеляційним судом м. Києва у постанові про направлення справи на додаткове розслідування.

"Потерпілі та їх представник, обвинувачені та їхні захисники ознайомилися з матеріалами кримінальної справи в повному обсязі", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент Ігор Індило.

5 січня 2012 суддя Деснянського райсуду столиці оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера С.Приходька, відповідно до якого засудив його за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним строком на 2 роки, а також позбавив його права протягом 2 років обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади.

12 січня адвокат Олександр Заруцький оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського райсуду столиці. При цьому адвокат висловив надію, що подана ним скарга буде розглянута протягом найближчих трьох місяців разом з поданою в кінці минулого року скаргою на рішення суду першої інстанції, яким був амністований інший співробітник міліції, який проходив по "справі Індила".

14 травня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу захисту Індила на необ'єктивність вироку Деснянського райсуду Києва у відношенні колишніх співробітників міліції і відправив справу на додаткове розслідування в Деснянську районну прокуратуру столиці.

Крім того, рішенням Апеляційного суду скасований вирок Приходька, який був засуджений до 5 років позбавлення волі (умовно), і вирок суду першої інстанції, по якому С.Коваленко був амністований. Їм обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У травні в прокуратурі Києва висловили намір всебічно провести додаткове розслідування причин та обставин смерті студента.

Зараз ви читаєте новину «Справу студента Індила направили до суду після додаткового розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути