середа, 11 листопада 2009 16:42

ДАІ змусить київських водіїв вмикати фари навіть вдень

ДАІ змусить київських водіїв вмикати фари навіть вдень

Глава ДАІ Києва Анатолій Сіренко вважає доцільним використання вдень ближнього світла фар і вже зобов"язав усіх автоінспекторів столиці вмикати його на патрульних автомобілях.

Як зазначив Сіренко, кілька років тому Державтоінспекція виступала ініціатором введення для українських водіїв правила використання зовнішніх світлових приладів у денний час в осінньо-зимовий період.

"Наприклад, для тих же пішоходів, за участю яких у Києві відбувається майже половина всіх ДТП, увімкнені фари стали б додатковим попередженням про небезпеку, яку несе в собі автомобіль, що рухається. Однак на той час у силу цілої низки причин закріпити законодавчо цю пропозицію не вдалося ", - зазначив керівник столичної ДАІ.

Сіренко також нагадав, що відповідно до п.19.1 Правил дорожнього руху в темний час доби та в умовах недостатньої видимості (наприклад, в туман, снігопад, сильний дощ) незалежно від ступеня освітлення доріг, водій зобов"язаний вмикати фари ближнього світла.

За порушення цього правила чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 425 до 510 гривень.

Крім цього, керівник київської ДАІ закликав водіїв не забувати перевіряти регулювання світлових приладів, оскільки сліпуче світло фар зустрічного автомобіля змушує не тільки різко зменшувати швидкість, але іноді також використовувати екстрене гальмування.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «ДАІ змусить київських водіїв вмикати фари навіть вдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути