середа, 27 жовтня 2010 11:09

ДАІ покаже по телебаченню водіїв без трусів

ДАІ покаже по телебаченню водіїв без трусів
Співробітники ДАІ почали знімати на камеру дії українських водіїв.

Ролики з записами конфліктних ситуацій на дорогах, відзняті інспекторами під час несення служби, будуть використовувати для внутрішнього розслідування, а деякі сцени покажуть по телебаченню.

"Ми зацікавлені, щоб наші співробітники діяли професійно і стримано. Але є побажання, щоб і водії тримали себе в рамках загальноприйнятих правил і не провокували інспекторів", - заявив голова прес-служби ДАІ Євгеній Кравець.

За його словами, якщо водій стає свідком протиправних дій з боку співробітників ДАІ (грубість, відмова пояснити причину зупинки та пред'явити службове посвідчення - ред.), він має повне право фіксувати ці дії і повідомляти про це керівництву ДАІ.

"По кожному факту ми гарантуємо об'єктивне розслідування і покарання винних", - додав Кравець.

У розпорядженні Сегодня виявилося кілька сюжетів, де водії поводяться зухвало. В одному з них водій, який керував джипом в одних трусах, але з золотим ланцюгом і великим хрестом на шиї, вийшов з машини, зняв труси і показав голий зад прямо в об'єктив.

Інший водій, який зупинився на переході, показав посвідчення депутата, зажадавши від співробітника ДАІ його відпустити. Деякі водії, намагаючись уникнути штрафу, демонструють візитки міліцейських генералів та посвідчення "антикорупційних комітетів".

Як роз'яснив адвокат Вадим Володарський, якщо на відео, знятому інспекторами, зафіксовано, як водій відмовляється пред'явити інспектору ДАІ права, техпаспорт, нецензурно лається, його можуть оштрафувати не лише за порушення правил дорожнього руху, але і покарати за непокору міліції та хуліганство - це штраф 51 - 119 грн. або адмінарешт на 15 діб.

"Якщо трапиться принциповий інспектор, який захоче покарати грубіяна-водія по максимуму, його зобов'язані затримати, доставити до найближчого відділення міліції і скласти на нього протокол про адмінпорушення. Якщо протокол складено грамотно, із залученням свідків і понятих, оскаржити його складно", - повідомив Володарський.

За його словами, в жодному разі не варто перед камерою погрожувати, а тим більше застосовувати силу до працівника міліції - за це кримінальний кодекс передбачає до трьох років позбавлення волі, а при нанесенні тілесних ушкоджень - до п'яти років.

Нагадаємо, кілька днів тому в Горлівці Донецької області покарали інспектора ДАІ, який використовував нецензурну лексику при спілкуванні з водієм автомобіля.

Схожий випадок мав місце в Криму. В інтернеті з'явилося відео розмови водія з інспектором джанкойської ДАІ. Автомобіліст просить даішника повідомити причину зупинки машини. Інспектор починає сперечатися з водієм і двічі заявляє, що, був би він зараз цивільною особою, то "набив би є .. о" автомобілісту.

Пізніше в МВС заявили, що за результатами перевірки за грубе порушення службової дисципліни і непрофесійні дії під час несення служби, компрометуючі співробітника міліції, капітан міліції Шкаберін звільнений з органів внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ покаже по телебаченню водіїв без трусів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути