середа, 20 березня 2024 05:50

Чому сьогодні краще не розповідати про свої плани та мрії: заборона дня

Чому сьогодні краще не розповідати про свої плани та мрії: заборона дня
20 березня не можна розповідати про свої плани Фото: pinterest

20 березня церква вшановує пам'ять Марії Єгипетської. Вона жила в кінці V – на початку VI століття в Олександрії.

У 12 років вона втекла з рідного дому та захопилась розпусним способом життя, спокушаючи на гріховну дорогу безліч молодих людей. Протягом 17 років вона жила так, поки Господь не навернув її до покаяння.

Одного разу, гуляючи берегом моря, Марія побачила корабель, що вирушав із паломниками до Палестини на свято Воздвиження Хреста Господнього. Вона вирішила піднятися на корабель, щоб спокушати молодих людей. Після прибуття до Палестини, вона намагалася увійти до Храму Воскресіння Христового, але невидима сила не дозволяла їй це зробити. Благодать Божа просвітила її розум і серце, і Марія зрозуміла, що її життя є розпусним, а гріхи не впускають до храму.

Після цього Марія спокійно увійшла до храму та вклонилася Святому Хресту. Потім їй вказали йти до Йордану, де вона знайшла спокій. Там вона відпочила, вмилася в річці, причастилася в храмі й поїла хліба. Після цього вона вирушила до пустелі, де прожила 47 років, викорінюючи зі свого серця всі пристрасті та виконуючи тяжкі практики.

Також цього дня згадують мученицю Фотину Самарянку.

Вона була жінкою, про яку відомо з Євангелія від Іоана. Її історія пов'язана з подією біля криниці, де вона зустріла Ісуса.

Фотина жила в Самарії, і на той час самаряни та юдеї не спілкувалися між собою через ворожнечу між націями. Одного разу Фотина прийшла до криниці, і там вона зустріла Ісуса. Він попросив її напоїти його водою. Фотина була здивована, що чоловік-юдеєць звернувся до неї, самарянки, з проханням. Але Ісус сказав їй, що він може дати їй воду, яка стане джерелом води, що виринає в життя вічне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вербна неділя 2024: нова дата свята і до яких заборон дня варто прислухатись

Ця зустріч змінила Фотину. Вона вірила в Ісуса і стала його послідовницею. Пізніше її син Віктор також став християнином. Однак їхня віра призвела до переслідувань. Міський начальник Атталії намагався переконати Віктора відмовитися від віри, але Віктор відповів, що він хоче бути проповідником християнства, як його мати і брат.

Святий Віктор був обезголовлений за свою віру, а Фотина разом з іншими християнами була приведена до суду в Римі. Там вони зазнали багато мук, але вірили в Христа. Господь обіцяв бути з ними, і вони витримали до кінця. Фотина стала мученицею, а її віра в Ісуса залишилася незламною.

Прикмети

Дощить - чекайте на великий урожай грибів.

Півень кричить під час дощу - покращиться погода.

Хмари пливуть проти вітру, а ворони літають високо в небі - до дощу чи снігопаду.

Що не можна робити

Цього дня не можна нікому розповідати про свої плани і мрії, інакше вони точно не здійсняться. Також намагалися не носити одяг, виготовлений із будь-якої тканини, крім льону. Так селяни захищалися від нечистої сили.

Що можна робити

Традиційно цього дня вмивалися водою з криниці. Також обов'язково використовували цю воду для поливання городу. Вірили, що вона стає лікувальною і допомагає рослинам краще рости.

Великдень для багатьох вірян є одним з найголовніших релігійних свят. Це перехідне свято, а значить його дата щороку змінюється. Цього року в Україні святкуватимуть Великдень 5 травня, а католики — 31 березня. Тобто різниця становитиме понад місяць.

Зараз ви читаєте новину «Чому сьогодні краще не розповідати про свої плани та мрії: заборона дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути