Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2012 18:59

Чорнобильці у Сквирі згорнули свої намети, повіривши обіцянкам чиновниці

Чорнобильці у Сквирі згорнули свої намети, повіривши обіцянкам чиновниці
Чорнобильці чекатимуть на зміни 10 днів. Фото: ukr.obozrevatel.com

Чорнобильці, що протестували у місті Сквира Київської області під міськрадою проти зменшення їхніх пенсій з 1 січня 2012 року, згорнули намети, що стояли під будівлею. Про це розповів Gazeta.ua один з учасників мітингу.

"Сьогодні знову приїзджала Тетяна Подашевська (заступник губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка — ред.). Пообіцяла, що протягом 10 днів буде створена комісія, яка займеться перерахунком наших пенсій. Але якщо за цей час наше питання не вирішать, ми знову поставимо намет", - розповів ліківдатор Віктор Ковмір, який є відповідальним за намети, які були встановлені під будівлею.

"В п'ятницю до нас мали приїхати люди з Володимирки, аби нас підтримати, але ми їм вже перетелефонували і розказали про те, що намети поки зняли", - додав він.

Нагадаємо, у місті Сквира Київської області під будівлею міськради ліквідатори встановили намет і висловлюють протест проти зменшення їхніх пенсій з 1 січня 2012 року. За їх словами, в управлінні Пенсійного фонду у Сквирському районі при нарахуванні пенсій до 2007 року вимагали підтвердження судовим рішенням факту тривалості робочого часу в зоні відчуження ЧАЕС. А з 2007 року УПФ Сквирського району перестало брати до уваги судове рішення про встановлення тривалості робочого часу в зоні відчуження, а також первинні документи та нараховував мінімальні пенсії як за 6-годинний робочий день. У багатьох організаціях від підприємств у відомостях про зарплати не було відмічено про зарплату у зоні відчуження. До того ж, багато організацій та підприємств були ліквідовані і правонаступників у них немає.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильці у Сквирі згорнули свої намети, повіривши обіцянкам чиновниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути