четвер, 23 жовтня 2014 13:12

Черкаська агрофірма заявляє про спробу її захоплення харківською компанією

Черкаська агрофірма заявляє про спробу її захоплення  харківською компанією

Потужний сільгоспвиробник у Черкаській області комерційно-виробнича фірма "Байс" заявляє про спробу захоплення її активів харківською компанією "Бравекс".

"Зараз наша фірма переживає те, що називають рейдерською атакою. Маловідома компанія "Бравекс" дивним чином викупила право вимоги у відділу комунального майна Уманської міської ради на борг, який вже не можна стягувати, бо термін давності по цьому провадженню вже пройшов. Але харківські хлопці, заручившись підтримкою суду, ініціювали банкрутство нашої компанії через ці кошти", - розповів директор одного з приватних підприємств, що входять у "Байс", Андрій Кисіль.

За словами Кисіля, одразу після відкриття справи про банкрутство "Байса", компанія перерахувала новому кредитору всю суму боргу у розмірі понад 390 тис. грн.
"Але вони, подаючи позов до суду, вказали одні свої реквізити, на які ми перераховували гроші. Потім вияснилось, що ці реквізити вже не є дійсними, тобто вони завідома надали хибну інформацію, щоб відтягнути час", - говорить він.

На наступному судовому засіданні, яке відбулося 26 вересня, Господарський суд Черкаської області визнав "Байс" неплатоспроможним і розпочав процедуру банкрутства, визначивши арбітражним керуючим Максима Косиневського.

"За процедурою суд мав визначити керуючого за допомогою автоматизованої системи, що він і зробив. Але обраний судом керуючий не з'явився на засідання суду, а з'явився інший з клопотанням від "Бравекса" призначити його, Максима Косиневського, керуючим", - нарікає Кисіль.

Арбітражний керуючий, перевищуючи надані йому повноваження, одразу звільнив директора "Байса", а також намагався звільнити керівника дочірньої компанії "Байс-Агро", яку суд чомусь визнав майном і також постановив арештувати. Зупинити Косиневського, за словами Кисіля, змогло лише рішення суду про заборону кадрових ротацій у "Байс-Агро".

"Якщо б ми не подали до суду і суд не заборонив змінювати директора на "Байся-Агро", то я боюсь, що ми б вже залишились без майна, без землі, без техніки, без нічого. Але, на щастя, ми встигли поклопотати до суду", - розповідає Кисіль.

Окреме питання у керівництва "Байса" також викликає бездіяльність правоохоронних органів та органів виконавчої влади, до яких компанія зверталася із проханням не допустити рейдерського захоплення її активів.

"Ми зверталися і в міліцію, і в прокуратуру. З чіткими заявами – про вчинення кримінального правопорушення, про злочинну бездіяльність. На це органи не дають нам відповіді, а якщо і дають, то, попередньо позволікавши тиждень-півтора, кажуть, що не бачать тут ніякого порушення", - говорить Кисіль.

Пробуксовує, за його словами, у справі захоплення "Байса" й судова система. Про перше слухання щодо банкрутства компанії їй навіть не повідомили, про друге – повідомили у переддень. Коли ж компанію таки визнали банкрутом, було прийнято рішення подавати на апеляцію. Слухання з цього питання мало відбутися 21 жовтня у Київському апеляційному господарському суді. Зранку під судом вже зібралися близько 100 з 300 працівників агрокомпанії аби не дати рейдерам захопити їх підприємство. Та слухання було перенесене через те, що представник "кредитора" до судової зали не з'явився.

"Суд має право приймати рішення у разі відсутності однієї із сторін, але він чомусь рішення не прийняв. Ми припускаємо, що наш опоненти якимось чином намагаються впливати на суд через таке рішення", - розповів Кисіль.

За його словами, чергове зволікання у судових інстанціях, перенесення слухання аж на 3 листопада ставить під загрозу нормальне функціонування "Байса", адже за допомогою арбітражного керуючого, компанію можуть залишити без майна, техніки, збіжжя.

" Але загарбники повинні розуміти, що.ми, наш колектив, цього не дозволимо зробити. Вийдуть 300 людей з вилами та лопатами, й мало не покажеться тим хто хоч спробує щось відібрати у селян. "Мокрого місця", як то кажуть, від них не залишиться. Хай тільки з'являться на селі!!!! Але ми віримо у верховенство права й сподіваємося, що зможемо відстояти наші законні права у суді", - резюмує Кисіль.

За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, "Бравекс" заснована в 1999 році. Її засновником є Магомедрасулов Ахмед Магомедрасулович. Згідно з інформацією у реєстрі, компанія веде діяльність зі стягування платежів і бюро кредитних історій,з неспеціалізованої оптової торгівлі, з надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна тощо. Сільськогосподарської діяльності у цьому переліку немає.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Черкаська агрофірма заявляє про спробу її захоплення харківською компанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути