вівторок, 15 грудня 2009 17:49

Чеченські та грузинські біженці захопили потяг на Страсбург (ФОТО)
5

Фото: rp.pl

Близько 200 біженців у вівторок вдень захопили потяг на вокзалі у Лєгніці (залізничний вузол в Нижньосілезькому воєводстві Польщі, на захід від Вроцлава) і змогли проїхати в ньому до прикордонної станції Лєгніца.

На кордоні поїзд був зупинений остаточно. Вони хотіли дістатися до Страсбурга, щоб поскаржитися на погані умови утримання в центрах розміщення.

Як повідомляє польська радіостанція "Радіо Вроцлав", біженці - переважно громадяни Грузії, а також громадяни з Чечні та Інгушетії. Всі вони вирішили дістатися Страсбурга без квитків. Адміністрація залізниці викликала на допомогу поліцію.

В даний час прикордонники намагаються вмовити мігрантів залишити вагони. Поїзд оточений кордонами поліції, доступу представників ЗМІ до нього немає. На поїзді біженці написали слово SOS.

Поїзд прямував з Вроцлава в Дрезден. У Німеччині біженці хотіли об"єднатися з іншими вихідцями з Кавказу і разом вирушити до Страсбурга. Захопили вони поїзд на станції Лєгніца. Біженці не хочуть ні залишати поїзд, ні платити за проїзд, уточнює Gazeta.pl.

За даними РІА "Новости", потяг з біженцями таки доїхав до німецького кордону. "У цей момент поїзд стоїть на польському прикордонному переході Згожелець. Влада веде переговори з біженцями", - повідомили агентству в прес-службі воєводства.

Залізничники викликали на місце події поліцейських і прикордонників.

Належить встановити особу кожного з біженців. Зробити це буде непросто, оскільки в цих людей взагалі немає документів.

Польські та німецькі поліцейські прийняли рішення відмовити біженцям у перетині кордону. Це остаточне рішення, а спроба нелегального перетину кордону карається позбавленням волі на строк до трьох років. Біженців, що відмовляються залишати поїзд, відвідали медичні працівники.

Нелегальні пасажири почувають себе добре. Один раз двері вагону відчинилися, і тоді біженці прокричали присутнім співробітникам силових служб і журналістам, що їх не можна ні в чому звинуватити, тому що кордон вони не перетинали.

У Страсбурзі вони хотіли протестувати проти умов їх утримання в Польщі, влада якої, стверджують біженці, платить їм всього по 70 злотих на місяць, а проживати вони змушені в товаристві щурів і тарганів.

РІА "Новости", Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Чеченські та грузинські біженці захопили потяг на Страсбург (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути